• Novinky

            • Nástup žiakov 8. a 9. roč.

            • Oznamujeme rodičom žiakov 8. a 9. roč., že nástup ich detí do školy na prezenčné v vzdelávanie bude povinný od 19. 4. 2021. Podmienkou nástupu žiakov do školy bude negatívny test 1 zákonného zástupcu, negatívny test samotného žiaka a odovzdané tlačivo Vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktoré spolu s ďalšími podrobnými  informáciami zašleme rodičom a žiakom cez edupage v piatok 16. 4. K nástupu žiakov do školy prebehnú samostatné triednické hodiny na konci tohto týždňa.
              Túto krátku informáciu poskytujeme rodičom kvôli možnosti včasného objednania sa na testovanie pred nástupom žiakov do školy.

              vedenie školy

            • Okresné kolo matematickej olympiády

            • Aj v čase dištančného vzdelávania sa naši úspešní riešitelia školského kola (žiaci 6. až 8. ročníka) zúčastnili okresného kola matematickej súťaže. 
              V kat. Z6 boli úspešnými riešiteľmi žiaci Samuel Havaš (6.B), Adam Klein (6.A), Samuel Husár (6.B), Matúš Vresilovič (6.A), Martin Kokoruďa (6.A), Alex Szilvasi (6.A), Matúš Hecko (6.A)
              V kategórii Z7 obsadill 3. miesto Jordan Stanislav Boiadjiev, úspešným riešiteľom bol aj Tomáš Hošík obaja 7.A.
              V kategórii Z8 obsadil 2. miesto Matej Boroš z 8.A. 
              Všetkým zúčastneným žiakom blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

            • Krajské kolo Matematickej olympiády

            • Ešte 16.3. sa naši žiaci Tomáš Jakubec a Tomáš Vitko, obaja z 9.A, zúčastnili krajského kola Matematickej olympiády. Museli sa popasovať so štyrmi úlohami, ktoré neboli vôbec ľahké. Obaja sa zaradili medzi úspešných riešiteľov. Obom blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

            • Oznam pre rodičov 1. stupňa

            • Milí rodičia, podrobné informácie ku vzdelávaniu žiakov 1. stupňa od pondelka 12.4. Vám boli zaslané do vašich Edupage rodičovských účtov. 

            • Zážitkové učenie

            • Dňa 30. 3. 2021 žiaci 8. a 9. ročníka dištančnou formou na jednotlivých vyučovacích predmetoch absolvovali prierezovú tému zameranú na multikultúrnu výchovu. Zážitkovou hravou formou si žiaci uvedomili nebezpečenstvo šírenia rasistických, nacionalistických, antisemitských ideológií. Prostredníctvom počúvania autentických príbehov ich rovesníkov z nášho mesta z obdobia 2. svetovej vojny, pozeraním krátkych videofilmov o živote v koncentračných táboroch, riešením osemsmeroviek  či krátkych úloh rozvíjali svoju empatiu k osudom tisícky vyvraždených i ich rovesníkov počas 2. svetovej vojny a uvedomili si nebezpečenstvo šírenia rasovej nenávisti. Aktivity pre žiakov pripravili vyučujúce dejepisu.

              Fotogaléria

            • Oznam pre rodičov 1. st.

            • Oznamujeme rodičom, že vyučovanie pre žiakov 1. st. bude i tento týždeň prebiehať v nezmenenej podobe tak, ako tomu bolo  posledné 3 týždne.  V stredu ráno sa uskutoční kontrola čestných vyhlásení a negatívnych testov rodičov, tak ako to bývalo po iné pondelky. Triednym učiteľom ich môžete zaslať aj elektronicky. 

                                                                                                                     vedenie školy

            • Prierezový deň: Multikultúrna výchova

            • Žiaci si tento deň pripomenuli  rôznymi aktivitami. Cieľom bolo  poukázať na pribúdajúce rasistické názory.

              V dobe pandémie,  keď veľa času trávime doma, si môžeme toto obdobie spríjemniť zaujímavou knihou. Môže ňou byť aj kniha Multikultúrnych rozprávok. S ňou sme sa zoznámili v rámci Prierezového dňa -  Multikultúrna výchova. 

              Rozprávky obsahujú nielen morálne posolstvá, ale sú aj najrozšírenejším prejavom ľudovej slovesnosti každej krajiny. Ich čítanie nás inšpiruje poznávať krajinu, odkiaľ daná rozprávka pochádza.  Spoznávame  rozmanitosť sveta,  rozdiely medzi jednotlivými krajinami, tradičné kultúrne hodnoty rôznych národov.   Poznávanie iných hodnôt vedie k tolerancii voči iným kultúram, etnikám, rasám a náboženstvám.

              Fotografie z tohto dňa nájdete TU . Pripravili: PK Jazyk a komunikácia, cudzie jazyky (1. – 7. roč.)

            • Týždeň slovenských knižníc 2021

            • Milí mladí čitatelia, milovníci kníh a pekných príbehov. Prihováram sa vám ako školský knihovník. Slniečko hreje čoraz mocnejšie a ťahá nás to von. Končí sa marec, mesiac venovaný knihám, čítaniu, no i knižniciam – čarovným miestam plným úžasných príbehov zviazaných a zakliatych do papierovej podoby. Posledný marcový týždeň je od roku 1999 Týždňom slovenských knižníc. I naša školská knižnica v marci oslavovala. A dostala úžasný dar: niekoľko desiatok nových knižiek, ktoré sme vybrali a kúpili za peniažky z projektu Čítame radi, pretože vieme, že mnohí naši žiaci naozaj radi čítajú. Už teraz sa teším, keď sa opäť stretneme v škole a priestory školskej knižnice sa naplnia šuchotom stránok nových kníh, ktorými budú listovať nadšení a zvedaví čitatelia.

              V tomto týždni ukončíme naše večerné online čítania, ktoré pre vás vymyslela a pripravovala pani učiteľka Simona Novottová spolu so mnou. Verím, že ste počas niekoľkých večerov spolu s nami zažili dobrodružstvá a radosť z objavovania, a že vám krásne príbehy čítané s láskou a zanietením pre literatúru vyčarili úsmev na tvárach a príjemný pocit v srdiečkach. Naším cieľom bolo predstaviť vám novšie i staršie príbehy a priblížiť vám ich krásu. Naše úsilie ste vy i vaši rodičia ocenili pozitívnymi komentármi. Chceme Vám za to poďakovať a tajne prisľúbiť, že tieto večery by mohli v nie veľmi vzdialenej budúcnosti pokračovať.

              Oveľa dôležitejšie však bude, aby ste po dobrej knihe siahli vy sami, čitatelia túžiaci po dobrodružstve, zážitkoch a nových objavoch skrývajúcich sa v literatúre. Prajem Vám, aby ste natrafili vždy len na skvelé a pútavé knižky, od ktorých sa nebudete vedieť odtrhnúť.

              Martin Sliva, školský knihovník

            • Oznam školskej jedálne

            • Prosíme rodičov detí prvého stupňa, ktoré sa vzdelávajú dištančne alebo sú v karanténe, aby svoje deti zo stravy v školskej jedálni včas odhlasovali prostredníctvom internetu alebo telefonicky na tel. č.: 0905980001.

            • Naši deviataci sa (nás) vyznamenali

            • Pozrite si krátke video, ktoré sami pripravili, natočili a zostrihali žiaci 9. A triedy, keď sa zamysleli nad tým, aká je pre nich naša škola. Je krátke, hravé, podnetné a pre nás i našu školu povzbudzujúce, veď naši absolventi sa v živote (i tom dištančnom) isto nestratia.

            • Výtvarná súťaž Vesmír očami detí

            • Výtvarná súťaž Vesmír očami detí nás sprevádza každý školský rok. Aj tento rok sme sa zapojili  výtvarnými prácami žiakov z I. stupňa, ktoré sme zaslali do súťaže. Boli sme úspešní. Vynikajúco nás reprezentovala výtvarná práca žiaka Michala Kotlára zo 4.B, ktorý získal krásne 2. miesto a výtvarná práca Ľuboša Vinczeho tiež zo 4.B, ktorý získal Čestné uznanie. Blahoželáme. Žiakov pripravovala p. Snopková. Výtvarné práce postupujú do krajského kola. Všetkých pozývame na virtuálnu prehliadku prác na stránke www.osvetasnv.sk, ktorá bude spustená od 18.3.2021.

            • Zmena RH na 2. stupni od 08.03.2021

            • Milí rodičia žiakov 2. stupňa. Od 8.3.2021 bude upravený rozvrh hodín. Podrobné informácie a samotný RH nájdete vo svojich rodičovských kontách na Edupage (po prihlásení mailom). RH nájdete aj na stránke školy v pravej časti. 

            • Doplňujúci oznam pre rodičov žiakov 1. stupňa

            • Milí rodičia, doplňujúci oznam pre rodičov žiakov 1. stupňa, ktorých triedy nie sú v karanténe vám bol doručený na vaše rodičovské konto v Edupage (dostanete sa ku nemu po prihlásení mailom). Prosíme venujte mu zvýšenú pozornosť. Ďakujeme.

            • Oznam o pokračovaní vyučovania

            • Vážení  rodičia,

              Ministerstvo školstva SR predbežne rozhodlo o tom, že vyučovací proces bude pokračovať bezo zmien do piatku (5.3.). Všetky deti z I. stupňa môžu pokračovať vo výučbe.

              Ďalšie informácie Vám poskytneme na konci týždňa, dúfame.

              Vedenie školy

            • Okresné kolo dejepisnej olympiády

            • Dňa 11. 2. 2021 sa prvýkrát online uskutočnil 13. ročník okresného kola dejepisnej olympiády, účastníkmi ktorého boli aj naši žiaci. Teší nás, že Boris Buček z 9. C, súťažiaci v kategórii C, obsadil 2. miesto a postupuje na krajské kolo a že aj ostatní v tejto neľahkej súťaži boli úspešnými riešiteľmi. Súťažiaci v jednotlivých kategóriách riešili úlohy z učiva daného ročníka, úlohy z monotematickej témy pre 6. a 7. ročník Stredovek – život na vidieku, v mestách, v kláštoroch a v štátoch, úlohy z monotematickej témy pre 8. a 9. ročník Významné stredoveké štáty – osobnosti a udalosti v Anglicku, vo Francúzsku, v Svätej ríširímskej a v Pápežskom štáte. Úlohy z regiónu boli v tomto ročníku vynechané.
              Kategória F 6. ročník
              6. Nina Mičeková 6. B, 71 b.
              9. Svetozár Kraus 6. B, 66 b.
              Kategória E 7. ročník
              4. Nina Juríková 7. A, 80 b.
              Kategória D 8. ročník
              7. Carlota Sofia da Cruz 8. A, 62 b.
              Kategória C 9. ročník
              2. Boris Buček 9. C, 78, 4 b.
              6. Bibiána Birošová 9. A, 72 b.