• Novinky

            • Výber voliteľného predmetu

            • Vážení rodičia,

              vaše dieťa postupuje v škole podľa inovovaného  školského vzdelávacieho programu,  v rámci ktorého  v  7. ročníku máte možnosť výberu voliteľného predmetu v trvaní 2 hodiny týždenne. Voliteľný predmet si vyberiete cez EduPage cez vaše rodičovské konto. Výber voliteľného predmetu bude spustený v utorok 25.5. 2021 od 15.00 hod. V prípade otázok kontaktujte triedneho učiteľa.

              Vami vybraný predmet bude pre vaše  dieťa  záväzný v 7. až 9. ročníku.

              Ponuka voliteľných  predmetov

              1. 2. cudzí jazyk* – nemecký jazyk
              2. 2. cudzí jazyk * – ruský jazyk - pre prvých 17 žiakov prihlásených cez EduPage
              3. pracovné vyučovanie
              4. špeciálna pedagogická podpora

              * Skupina cudzieho jazyka sa otvára pri minimálnom počte 10 žiakov.

            • Zber papiera a tetrapakov

            • Zber papiera a tetrapakov sa uskutoční od 24.5.2021 (pondelok) do 26.5.2021 (streda).Zbierať sa bude v čase od 14.00 do 16.00 hod.Ak máte viac papiera ( cca nad 100 kg), môžete ho odviezť do Brantner Nova (Sadová 13). Vystavia Vám potvrdenie, ktoré odovzdáte triednemu učiteľovi. Tetrapaky je potrebné mať vopred spočítané. Zapojme sa všetci do triedenia odpadu so Zelenou školou.

            • Prihlasovanie na náboženskú a etickú výchovu na školský rok 2021/22

            • Milí rodičia,

              na stránke školy bude od 24.5.2021 do 28.5.2021 spustené prihlasovanie žiakov na povinne voliteľný predmet Náboženská výchova/Etická výchova na školský rok 2021/22. Prihlasovanie je možné iba cez rodičovské konto, preto prosíme rodičov, ak ešte konto zriadené nemajú, aby si ho čo najskôr zriadili, a tak dokázali prihlásiť svoje dieťa na jeden z týchto predmetov.

              Náboženská a etická výchova sú povinne voliteľné predmety, a tak žiak musí povinne navštevovať  jeden z nich. V prihláške si rodičia budú môcť vybrať evanjelické alebo rímskokatolícke náboženstvo.

              Upozornenie: Pri deťoch rozvedených rodičov  prihlasujú na vybraný predmet  obidvaja rodičia, teda obidvaja rodičia musia mať  aj zriadené rodičovské konto.

              Ďakujeme.

            • ADAPTAČNÉ  OBDOBIE - SÚŤAŽ TRIED  II. st.

            • Po polročnom dištančnom vzdelávaní žiakov II. st. sa naši druhostupniari  konečne dočkali a vstúpili opäť do svojich tried!  Aby prechod na prezenčné vzdelávanie bol postupný a žiaci sa naň tešili, prebehlo tzv. adaptačné obdobie, počas ktorého žiaci nanovo nadväzovali sociálne vzťahy,  otvárali svoje väčšie či menšie boliestky a prispôsobovali sa zmenenej situácii. Jednou z aktivít, ktorá im v škole mala urobiť radosť a viesť ich k vzájomnej spolupráci, družnosti, kreativite bola súťaž o najkrajšie vyzdobenú triedu. Súťaž sa konala pod záštitou Rady rodičov. Odmenou pre žiakov bolo spríjemnenie svojho triedneho prostredia, radosť zo svojej práce či zrealizovaných vlastných nápadov. No na druhej strane iste všetky triedne kolektívy potešili aj darčeky, ktoré pre každú triedu pripravilo OZ Rady rodičov. Najvyššie ocenenie víťazov súťaže získali 3 triedne  kolektívy:   6.A, 7.B a 9.B, ktorých výzdobu si môžete pozrieť v našej galérii.  Blahoželáme.

              Fotogaléria

            • Nástup od 03.05.2021

            • Odovzdávanie tlačiva o bezinfekčnosti  pri nástupe žiaka do školy

              Oznamujeme rodičom, že vstup do školy sa od 3. 5. 2021 mení a podmieňuje sa iba vyplnením a odovzdaním  nového tlačiva o bezinfekčnosti, ktoré nájdete TU (príloha č. 8):.
              Tlačivo môžete odovzdať aj elektronicky cez edupage.  Toto tlačivo sa odovzdáva poslednýkrát, nanovo ho bude dávať iba žiak, ktorý bude mať v škole absenciu trvajúcu dlhšiu ako 3 dni.

              Súčasne upozorňujeme rodičov na drobné zmeny v rozvrhoch hodín, ktoré si môžete pozrieť:

              1. stupeň: RH_1._st._0305upr

              2. stupeň: RH_2._st._0305upr

              vedenie školy

            • Okresné kolo Biologickej olympiády

            • Okresné kolo Biologickej olympiády teoreticko-praktickej časti D kategórie sa uskutočnilo 20.4.2021 online formou. Úspešnými riešiteľkami boli žiačky 7.A triedy Michaela Špaková a 7.B triedy Lucia Dugasová. Srdečne blahoželáme.

            • Virtuálna štafeta zo SPIŠA

            • Žiaci ZŠ, Ing. O. Kožucha v Spišskej Novej Vsi pozdravujú slovenských športovcov a držia im palce v Tokiu. Po Japonsku putuje v týchto dňoch olympijská pochodeň a my sme sa rozhodli, že bude putovať aj po regióne Spiš. Máme tu krásne kultúrne i historické pamiatky, ale aj unikátne prírodné úkazy. Pozdrav zasielajú žiaci, ktorí sú výbornými športovcami v rôznych kluboch mesta a veria, že aj oni sa raz dostanú na olympiádu. Natáčania sa zúčastnili aj triedy 1.D, 2.D, 3.C, 3.D a 4.C a pani učiteľky V. Muchová, M. Filipová, A. Majerníčková, Š. Komarová, a K. Meliorisová. Deti boli oblečené vo farbách olympijských kruhov. Na jednotlivých stanovištiach si podávali olympijskú pochodeň, ktorá takto putovala spred našej školy k zaujímavým historickým budovám na námestí nášho mesta.
              Do virtuálnej štafety sa zapojili aj pán riaditeľ našej školy PhDr. Bohuslav Vaľko, primátor mesta Ing. Pavol Bečarik, pán viceprimátor PaedDr. Dávid Demečko, PhD, poslanec mesta Mgr. Peter Bednár a pán riaditeľ STEZ Ing. Vladimír Hovaňák. Virtuálna štafeta skončila práve tam, kde mala – u predsedu Olympijského klubu SPIŠ Ing. Viliama Mjartana.
              Deťom sa táto olympijská aktivita veľmi páčila a my sme radi, že sme sa mohli opäť po dlhej dobe zapojiť do športového diania.

              Fotogaléria

            • Vyhláška č.197

            • Milí rodičia,
              dnešným dňom vstúpila do platnosti vyhláška hlavného hygienika č. 197, ktorá mení pravidlá vstupu detí do škôl. Od dnešného dňa žiaden žiak pri vstupe do školy nepotrebuje dokladovať platnosť svojho testu na Covid 19, resp. platnosť testu svojho rodiča. Testovať sa bude už len v ohniskách, kde vznikne nejaký problém. Pozor, deviataci však na prijímacie pohovory stále potrebujú platný 7 dňový test!
              Vyhláška hlavného hygienika nič nemení na odovzdávaní Čestného vyhlásenia o bezinfekčnosti rodičmi každý týždeň, predpokladáme však, že tlačivo sa v dohľadnom čase zmení, aby reflektovalo na zmenenú situáciu.
              Na nosení rúšok sa pre žiakov nič nemení. Žiak musí nosiť rúško, šál, šatku či respirátor, nie plastový chránič. Od tejto chvíle sa práve rúška spolu s dôkladnou dezinfekciou a vetraním tried pre nás stávajú najdôležitejšou zbraňou v prevencii proti šíreniu ochorenia Covid 19 v školskom prostredí.
              Žiadame Vás predovšetkým o dodržiavanie preventívnych opatrení a pri najmenšom podozrení na ochorenie Covid 19 v rodine radšej ponechať svoje dieťa v domácom prostredí, aby sme spoločne dokázali neprerušene prezenčne fungovať až do konca školského roku. 
              Všetkým Vám vopred ďakujeme za Vašu ústretovosť.

              vedenie školy

            • Krajské kolo Geografickej olympiády

            • 16.apríla sa online formou uskutočnilo krajské kolo Geografickej olympiády. Je to súťaž náročná na teoretické vedomosti, ale aj praktické zručnosti. Vedie tiež žiakov ku komplexnému chápaniu vzťahu prírody a spoločnosti, a tým vytvára vyvážený a zodpovedný vzťah k životnému prostrediu, k jeho ochrane a tvorbe. Našu školu veľmi úspešne reprezentoval Marek Malejčík zo VII.A. Stal sa úspešným riešiteľom so stratou iba 7 bodov zo 100 a umiestnil sa na 14 mieste. Marekovi srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu.

            • OZNAM PRE STRAVNÍKOV ŠKOLSKEJ JEDÁLNE

            • Oznamujeme všetkým stravníkom, že z dôvodu karanténnych opatrení musí naša ŠJ pracovať v obmedzenom režime,  a preto bude až  do odvolania poskytovať teplú stravu  iba žiakom I. st. Všetci žiaci II. st. sú zo školskej stravy odhlásení. Ďakujeme za porozumenie. 

            • IQ olympiáda

            •  IQ olympiáda je súťaž do ktorej sa naši žiaci už niekoľko rokov úspešne zapájajajú.  Súťaž nepreveruje „naučené“ vedomosti, ale najmä schopnosť logicky uvažovať a je zameraná na vyhľadávanie intelektovo nadaných detí a je zostavená ako sada logických úloh. Úlohy sú všestranné a pokrývajú rôzne druhy intelektového nadania. Výsledkom však nie je výška IQ, ale iba počet bodov za vyriešenie testu.

              Do súťaže  IQ olympiáda sa zapojilo celkovo 9222 žiakov, v košickom kraji 1127 z našej školy 41. V prvej stovke nášho košického kraja sa umiestnili naši 5 žiaci (Klein 6.A, Vitko 9.A, da Cruz 8.A, Kvasňák 7.A, Kokoruďa 6.A). Najúspešnejším bol Adam Klein zo 6.A, ktorý skončil v prvej stovke na Slovensku, na 14. mieste v kraji a postúpil do regionálneho kola medzi najlepších 80 v PO a KE kraji. Blahoželáme a držíme palce vo vyššom kole. 

            • Info pre rodičov 5. -7. ročníka

            • Milí rodičia, na vaše rodičovské edupage konto boli zaslané informácie ku nástupu do školy od pondelka 26.4.2021. Prosíme o pozorné preštudovanie. 

            • Okresné kolo v Pytagoriáde

            • Najobľúbenejšou matematickou súťažou je pre mnohých žiakov Pytagoriáda. Jej 42. ročník prebiehal formou online a z našej školy na okresné kolo postúpilo 60 žiakov 3. - 8. ročníka, ktorým sa ako tradične v tejto súťaži veľmi darilo. Až 41 z nich patrilo medzi úspešných riešiteľov. V 4 kategóriách naši žiaci vyhrali OK a v troch sme mali 2. miesta. Ďakujeme a blahoželáme. Výsledky našich žiakov:

              P3 Okresné kolo 2020/21

              2. Palkovič Filip 3.A 25

              6. Comba Tobias 3.A 23

              10. Lesňák Radek 3.C 22

              17. Rosenberger Jakub 2.A 20

              27.-30. Gardošík Gregor 2.A 19

              27.-30. Biacovský Benjamín 3.D 19

              P4 Okresné kolo 2020/21

              1. DraveckýTeodor4.A24

              5. Ištvanik Samuel 4.A 22

              9. Kukura Samuel 4.A 20

              10.-13. Dublan Boris 4.A 20

              10.-13. Morávek Slavomír 4.A 20

              10.-13. Dam Ema 4.A 20

              10.-13. Hagovská Natália 4.A 20

              15.-16. Detvai Michael 4.B 19

              17.-19. Pham Thanh Ngoc Chau 4.A 19

              20.-21. Staniská Alexandra 4.C 19

              30.-31. Omasta Martin 4.C 17

              37.-39. Krotký Kristián 4.B 15

              P5 Okresné kolo 2020/21

              1. Sliva Dominik 5.A 25

              7. Pavlová Zuzana 5.A 21

              12. Geci Richard 5.A 19

              13.-14. Paulíková Laura 5.B 19

              13.-14. Želinský Marko 5.D 19

              25.-26. Lacika Silvio 5.D 17

              27. Neupauerová Lenka 5.C 17

              P6 Okresné kolo 2020/21

              1. Klein Adam 6.A 25

              4. Mulík Peter Damián 6.B 22

              8. Husár Samuel 6.B 19

              10. Šárga Dávid 6.D 18

              11.-12. Nováková Patrícia 6.A 18

              13. Lorko Enrico Luca 6.B 18

              19.-21. Murdžáková Nella 6.B 16

              22. Havaš Samuel 6.B 16

              28.-30. Tomajková Tímea 6.B 15

              28.-30. Kokoruďa Martin 6.A 15

              32.-35. Hecko Matúš 6.A 14

              P7 Okresné kolo 2020/21

              1. Klein Adam 6.A 26

              2. Sliva Patrik 7.A 18

              6. Juríková Nina 7.A 15

              P8 Okresné kolo 2020/21

              2. Nováková Lenka 8.A 20

              9.-10. da Cruz Carlota Sofia 8.A 10

               

            • Pripravení na Tokio

            • Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) pri príležitosti Olympijských hier v Tokiu pripravil sériu výziev pod názvom - „ Pripravení na Tokio“ , do ktorej sa môžu zapojiť deti a mládež zo slovenských škôl i priaznivci olympizmu. Samozrejme, že aj my, naši žiaci aj učitelia, sa zapojíme. Budeme si vymýšľať aj svoje vlastné výzvy.
              Prvú z výziev máme za sebou – vytvorenie vlastnej olympijskej pochodne. Do tejto aktivity sa zapojili žiaci – 3.C – p.uč. Majerníčková, 9.B – p.uč. Murgáčová , 2.A – p.Nemcová, 2.D – p. Orlovská, 1.A – p. Slezáková, 1.D . p.uč. Muchová.
              Následné s vyrobenými pochodňami budeme natáčať videá s vlastnou olympijskou štafetou. Deti za svoju snahu dostali malú olympijskú odmenu.

              Fotogaléria

            • Rozlúčka so zimou a oslava jari v ľudovej tradícii

            • Morena  v 3. C triede  – Rozlúčka so zimou a oslava jari v ľudovej tradícii

              K tradičným  zvykom jarného obdobia patrilo vynášanie slamenej figuríny oblečenej do ženských šiat – Moreny. Bola symbolom zimy a smrti. Zapálenie Moreny  malo od ľudí odohnať zlo a všetky choroby.    Týždeň pred Veľkou nocou nám p. uč. vyrozprávala ľudový zvyk  o Morene. Veľmi nás zaujal, a preto sme ho chceli zrealizovať.  Dňa 29.3. 2021 sme sa touto tradíciou rozlúčili  so zimou. Pevne veríme, že odoženieme aj  coronu  a konečne budeme všetci v škole. Veľmi sa už tešíme  na jar a teplé slnečné lúče.

              Fotogaléria

            • Nástup žiakov 8. a 9. ročníka do školy

            • Milí rodičia žiakov 8. a 9. ročníka, informácie o nástupe žiakov 8. a 9. ročníka do školy od pondelka 19.4. Vám boli zaslané prostredníctvom Edupage správy. Venujte im svoju pozornosť. Ďakujeme. 

            • Matematický expres MatX

            • Vo štvrtok 8.4 sa 2 družstvá našich žiakov zapojili do medzinárodnej matematicko logickej súťaže Matematický expres Matx. Družstvo siedmakov Sliva Patrik, Hošík Tomáš, Boiadjiev Jordan Stanislav a Kvasňák Damián (všetci zo 7.A) skončili na výbornom 11. mieste.  Aj tím deviatakov v zložení Jakubec Tomáš, Vitko Tomáš, Vaicová Laura a Palušáková Lenka, všetci z 9.A  sa nestratil a obsadili vo veľkej konkurencii 17. miesto. Ďakujeme a blahoželáme.