• Novinky

            • Prierezový deň - Výchova k manželstvu a rodičovstvu

            • 12. 2. 2021 sa uskutočnil v našej škole prierezový deň Výchova k manželstvu a rodičovstvu.
              Na 1. stupni sa uskutočnil prezenčne. Témy: Výchova v rodine. Zásady zdravého života. Rovnoprávnosť pohlaví a budovanie vzťahov medzi chlapcami a dievčatami. Vznik a vývoj ľudského jedinca. Na vyučovaní žiaci vypracovali k danej téme pracovné listy, pozreli si prezentácie o rodine, tvorili pojmovú mapu, využívali brainstorming, tému vyjadrili kresbou a hudbou.
              Na 2. stupni sa realizoval dištančne v rámci jednotlivých premetov.Témy: Priateľstvo, láska, manželstvo, rodina. Zmeny sprevádzajúce dospievanie, biologické zákonitosti. Zdravý životný štýl. Kultivované dospievanie. Zásady bezpečného správania. 
              Prierezový deň bol zameraný na formovanie osobností žiakov, aby dokázali vytvoriť optimálne medziľudské vzťahy s ľuďmi svojho i opačného pohlavia a boli schopní poznávať a chápať mravné hodnoty.

              Fotogaléria

            • Krajské kolo Technickej olympiády

            • V krajskom kole TO náš okres úspešne  reprezentovali naši žiaci. V kategórii A Ján Dzurňák s Dominikom Dunčkom ( obaja 9.B) získali 6. miesto, Patrik Sliva (7.A)  v kategórii B 4. miesto. Chlapcom blahoželáme!

            • Okresné kolo Geografickej olympiády

            • 5. februára, napriek zložitým podmienkam pri realizácii  súťaže v tomto období, sa konalo okresné kolo Geografickej olympiády. Súťaž sa realizovala online v troch kategóriách.
              1. miesto
              kategórií F dosiahol Malejčík Marek (7.A). Jeho spolužiaci Špaková MichaelaBoiadjiev Jordan Stanislav  obsadili 7. a 23. miesto.
              V kategóriií E Nováková Lenka (8.A),  získala 4. miesto.Tesne za ňou na 6. a 7. mieste sa umiestnili Jakubec Tomáš (9.A) a da Cruz Carlota Sofia (8.A).
              Aj piataci v kategórií G si počínali veľmi dobre. Pavlíková Laura (5.B), Pavlová Zuzana (5.A) a Piatnica Andrej (5.B) sa umiestnili medzi úspešnými riešiteľmi. Všetkým srdečne blahoželáme a Marekovi prajeme v krajskom kole veľa úspechov.

            • Biologickej olympiády C

            • Dňa 8.2.2021 sa uskutočnilo online okresné kolo biologickej olympiády C kategórie. 3. miesto obsadila Laura Vaicová z 9.A triedy, 4. miesto Dominik Dunčko z 9.B a 5. miesto Bibiána Birošová z 9.A triedy, blahoželáme

            • Oznam pre rodičov žiakov, ktorí navštevujú ŠKD

            • Milí rodičia,
              na stránke školy, v hornom menu, v časti Dokumenty – Na stiahnutie pribudli dve tlačivá ŠKD, tlačivo ŠKD - odhláška - ak sa chce definitívne odhlásiť z klubu a ŠKD - prerušenie (napr. na mesiac) - pričom sa odstaví platba ak je naplnený jeden celý kalendárny mesiac ...Poplatok za ŠKD sa neplatí ak dieťa nenavštívilo ŠKD ani jeden deň v kalendárnom mesiaci. Taktiež dieťa môžete odhlásiť na celý mesiac teda od 1. do 30., resp 31. (deti nie je možné odhlásiť napr. od 16. do 15.) Predpisy budú zverejnené do konca týždňa.
              Najbližšie bude do 20.2 potrebné uhradiť poplatok 16€ za mesiace február a marec 2021. Ak budete mať poplatok uhradený a vaše dieťa potom odhlásite alebo prerušíte návštevu ŠKD, poplatok vám bude presunutý do ďalšieho mesiaca, resp. vrátený. Prosíme, používajte na identifikáciu platby ID žiaka, prípadne aj priezvisko, meno a triedu, pomôžete nám predísť mnohým nepríjemnostiam. Ďakujeme.  

            • Predbežný oznam k otvoreniu školy od 8. 2.

            • Vážení rodičia,
              od 8. 2. 2021 prichádza k znovuzavedeniu povinnej prezenčnej formy výučby na 1. stupni (PR, 1. – 4. roč.), ako aj žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia II. st. v skupinách 5+1. Podmienkou nástupu žiaka do školy je negatívny PCR alebo antigénový test 1 zákonného zástupcu (spoločná domácnosť), resp. 2 zákonných zástupcov (striedavá starostlivosť, oddelené domácnosti rodičov), ktorý nie je starší ako 7 dní počítaný k dátumu nástupu žiaka do školy (nástup do školy však bude možný aj po 8. 2. pri splnení podmienky uvedenej vyššie).

              Zákonný zástupca žiaka pri nástupe žiaka do školy preukáže výsledok svojho platného negatívneho testu, resp. prekonanie ochorenia Covid 19 (nie staršieho ako 3 mesiace) prostredníctvom čestného prehlásenia, ktoré bude čoskoro zverejnené na edupage, resp. si ho budete môcť vyzdvihnúť na vrátnici školy. Vyplnené a podpísané čestné prehlásenie odovzdá dieťa alebo rodič svojmu triednemu učiteľovi pred vstupom do školy.
              ŠKD bude po znovuotvorení školy fungovať v režime ako v decembri od 6. 30 – do 16. 30 hod. Žiaci, ktorí chodievajú na obedy, budú automaticky nahlásení na stravu, preto, ak si niekto obed neželá, je potrebné dieťa do piatku 5. 2. zo stravy odhlásiť. 

              Nástup do školy v pondelok 8. 2. bude prebiehať podľa harmonogramu, ktorý bude zverejnený v piatok 5. 2. na webe školy a na stránke edupage.
              Žiak, ktorý nenastúpi do školy môže byť ospravedlnený zákonným zástupcom najviac 5 dní, následne musí neúčasť žiaka na vyučovaní ospravedlniť lekár žiaka.

              Ak rodičia z vlastnej vôle nepustia dieťa do školy, je potrebné to nahlásiť na t. č. 053/4426743. Dieťa sa však i napriek tomu musí zúčastňovať online vzdelávania. V takomto prípade bude mať žiak dlhodobo ospravedlnenú absenciu. Rodičia, ktorí deti nepustia do školy, hoci im to bude umožnené, nebudú môcť poberať OČR. Upozorňujeme rodičov, že v súčasnosti nevieme garantovať online vzdelávanie cez platformu zoom. Vzdelávanie bude prebiehať prostredníctvom edupage zasielaním výučbových materiálov s následnou kontrolou (konzultáciu) učiteľa.

              Informáciu k nástupu žiakov do školy budeme priebežne aktualizovať.

              vedenie školy

            • Okresné kolo Matematickej olympiády 5. a 9. ročník

            • V stredu 27.1. sa netradične, online uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády žiakov 5. a 9. ročníka. Z úspešných riešiteľov domáceho kola, ktorí boli pozvaní na okresné kolo boli všetci úspešní a navyše v oboch kategóriach získali naši žiaci prvé miesto. Našu školu vynikajúco reprezentovali deviataci: Tomáš Jakubec z 9.A, ktorý vyhral svoju kategóriu s plným počtom bodov a  Tomáš Vitko (9.A), ktorý skončil na výbornom 2. mieste. Medzi piatakmi obsadil 1. miesto taktiež s plným počtom bodov Dominik Sliva z 5.A a úspešnou riešiteľkou bola aj Zuzana Pavlová z 5.A. Srdečne blahoželáme a deviatakom, želáme veľa úspechov na krajskom kole. 

            • Telesná výchova dištančne

            • Aktuálna situácia nás donútila, že aj telesná výchova sa učí online. Práve tu sa ponúka priestor učiteľom telesnej výchovy na kreativitu. Našim žiakom sme ponúkli množstvo možností.
              Pohybové aktivity – žiaci si mali možnosť:
              1. Vybrať si pre seba vhodné cvičenia z aplikácie Ministerstvo školstva - HybSaDoma.sk, ktorú 24.04.2020 spustilo na svojom portáli www.ucimenadialku.sk na pomoc učiteľom telesnej výchovy. Žiakom boli zadávané rôzne videa.
              2. V týchto dňoch je to nový kanál - Live telesná výchova pre ZŠ
              3. Bola im ponúknutá aj aktivita – orientačný beh v spolupráci s Klubom orientačných behov Čingov – POHYBOM SI MA NÁJDI. Žiaci sa mohli ísť vyvetrať a hľadať fáborky, zdokonaliť sa v práci s mapou. Každý kto sa zúčastnil získal diplom, malú cenu a sladkosť.
              4. Mnohí žiaci majú individuálne tréningy – beh na lyžiach, biatlón, triatlon atď.
              5. Sezónne činnosti - pohyb na čerstvom vzduchu vykonávaný individuálne - stavanie snehuliaka, turistika, bežkovanie, sánkovanie
              6. Videá z Yutub kanálu – Maroš Molnár, joga, aerobic, atď.
              7. Z týchto aktivít nám žiaci zasielali fotky a videa

              Teoretické vedomosti si mohli žiaci vyskúšať v rôznych testoch, kvízoch - - Zapojenie sa do olympijského online kvízu, ktorý pripravil Slovenský olympijský a športový výbor. Žiaci tu mohli ukázať svoje vedomosti (a vyhrať aj vecné ceny) https://www.olympic.sk/kvizy - 5.-9. roč.
              - Zapojenie sa do medzinárodného prieskumu OVEP – 5.- 6. ročník
              - Množstvo aktivít ponúkla Slovenská asociácia športu na školách s celoslovenskou pôsobnosťou
              - Zapojenie sa do olympjskeho kvízu - 5.- 9.roč.
                 1. kolo - netradičné športy – 8.miesto Michaela Špaková 7.A
                 2. kolo - plavecké športy – 1. miesto Dominik Sliva 5.A
              -  Zapojenie sa do kvízu Fair play – 8.-9.roč. – Palušáková, Kondrátová, Lesňáková, Jendrálová – 9.A
              - Zapojenie sa do kvízu TELO-TELO pre žiakov 8.-9.roč. ktoré malo 5.kôl – Sústavy - (oporná a pohybová, srdcovocievna, dýchacia), Biomechanika - (pohyb ľudského tela z hľadiska fyzikálnych zákonov), Fyziológia - (funkcie orgánov a orgánových sústav pri pohybovej aktivite), Energia - (zdroje pre ľudský organizmus) – tuky,
              sacharidy, bielkoviny, Zo sveta športu. Naša škola obsadila 8.miesto / počet zapojených žiakov z našej školy 56 /
              - Kultúrne súťaže v rámci Zimnej kalokagatie
              - Filmy – stvorený pre šport
              Prinášame Vám fotografie ocenených žiakov, ale aj žiakov, ktorí sa radi hýbu.

              Fotogaléria

            • Informácia pre žiakov 9. roč. a ich rodičov

            • Burza stredných škôl určená pre žiakov 9. roč., ktorá má pomôcť žiakom i rodičom pri výbere strednej školy sa tento rok uskutočňuje digitálnym spôsobom. Zúčastniť sa na nej môžete kliknutím TU, (iba po rozkliknutí tohto linku je možné pozrieť si všetky videá stredných škôl.)
              Súčasne pre žiakov 9. roč. prišla do školy brožúra s propagáciou všetkých stredných škôl KE kraja. Žiaci ju obdržia pri nástupe do školy. Dovtedy v nej môžu listovať na webstránke www.strednapreteba.sk.
              Rodičovské združenie 9. roč. sa uskutoční za účasti výchovnej poradkyne p. Vargovej, ktorá našim žiakom a ich rodičom v prípade ich záujmu rada poradí pri výbere strednej školy. V prípade, že sa nástup žiakov 9. roč. do školy bude i naďalej odkladať, toto rodičovské združenie uskutočníme online cez aplikáciu zoom. O jeho realizácii Vás budeme včas informovať.

            • OZNAM PRE RODIČOV K VYDÁVANIU POLROČNÝCH VYSVEDČENÍ

            • Polročné výpisy vysvedčení žiakov budú zasielané na rodičovské konto edupage dňa 1. 2. 2021 vo formáte PDF. Rodič, ktorý nepoužíva svoje konto na edupage alebo nemá prístup na internet, môže požiadať školu o vydanie písomnej formy výpisu vysvedčenia prostredníctvom triedneho učiteľa žiaka alebo priamo na sekretariáte školy. Výpis mu bude následne doručený poštou.
              vedenie školy

            • Okresné kolo olympiády z nemeckého jazyka

            • Dňa 20.1.2021 sa uskutočnilo online okresné kolo olympiády z nemeckého jazyka. Našu školu reprezentovala Lucia Kozubová 9.B, ktorá získala krásne 2. miesto a postupuje do krajského kola. Blahoželáme!

            • Výtvarná súťaž

            • Pred časom sme informovali, že v okresnej výtvarnej súťaži „Policajti v našom meste“ boli žiaci našej školy úspešní. Práca žiačky Dominiky Dobšinskej z 1.A triedy postúpila na krajské kolo, kde našu školu vynikajúco reprezentovala. Získala vo svojej kategórii krásne 2.miesto. Blahoželáme a držíme prsty, aby jej to tak krásne kreslilo aj naďalej.

            • Oznam o nehodnotení niektorých predmetov v I. polroku

            • Pedagogická rada školy na svojom zasadnutí dňa 12. 1. 2021 rozhodla o nehodnotení niektorých predmetov v 1. polroku školského roku 2020/21. Ide o tieto predmety:
              Prípravný ročník: VYV, TSV, HUV, ILI (Individuálna logopedická intervencia),
              1. roč. - VYV, TSV, HUV, INF, ETV, NBV,
              2. – 4. roč. - TSV, HUV, INF, ETV,
              5. – 9. roč. - TSV, HUV, INF, ETV, VYV, PVC (Pracovné vyučovanie), THD (Technika), GMU (Programovanie a multimédiá).
              V uvedených predmetoch budú mať žiaci na vysvedčení slovo absolvoval/neabsolvoval.

              kliknite pre zobrazenie kriteria1st.pdf

              kliknite pre zobrazenie kriteria2st.pdf

            • Okresné kolo technickej olympiády

            • Ešte 26. novembra 2020 sa uskutočnilo online okresné kolo technickej olympiády, ktorého sa zúčastnili aj naši šikovní technici. Oficiálne vyhodnotenie  výsledkov prišlo pred prázdninami a spravilo nám veľkú radosť. Medzi staršími žiakmi v kat. A zvíťazila dvojica Dominik Dunčko a Ján Dzurňák žiaci 9.B. V kat. B medzi mladšími  žiakmi zvíťazil Patrik Sliva zo 7.A. Blahoželáme!

            • Školské vyučovanie po zimných prázdninách

            • Vážení rodičia, milí žiaci,
              prázdniny nám končia, začal sa Nový rok 2021 a ja Vám želám, aby sme spoločne s ľahkosťou a úsmevom na tvári zvládli školské povinnosti, ktoré sú ešte pred nami. Nech nám všetkým v prvom rade slúži zdravie, majme radosť zo všetkého, čo sa nám podarí a pomáhajme si navzájom, potom i naše ciele budú pre nás ľahšie dosiahnuteľnými..
              Školské vyučovanie po zimných prázdninách začína pre všetkých žiakov školy DIŠTANČNÝM SPOSOBOM dňa 11. 1. 2021. Rozvrh hodín pre II. st. sa nemení, I. st. sa bude vzdelávať podľa rozvrhu hodín, ktorý si môžete stiahnúť TU.
              Mesto Spišská Nová Ves zároveň pripravuje otvorenie celodenného ŠKD pre deti rodičov kritickej infraštruktúry, osobitne rodičov zdravotníkov, od 11. 1. 2021. Záujemcovia o túto službu nech sa nahlásia na t. č. 0905443136 najneskôr do piatku 8. 1. 2021 do 9.00 hod. 
              ​​​​​​​Všetci rodičia detí do 10 rokov môžu od 11. 1. čerpať pandemickú OČR.
              Predpoklad začiatku prezenčného vzdelávania žiakov uvádzame v nasledujúcej tabuľke. Všetky uvedené termíny i podmienky nástupu do školy je treba brať orientačne, reálny nástup detí do školy bude závisieť od aktuálnej epidemiologickej situácie v SR i v okrese Spišská Nová Ves. Včas Vás o tom budeme prostredníctvom webu, edupage a triednych učiteľov informovať.
              PhDr. Bohuslav Vaľko, riaditeľ ZŠ