• Novinky

            • Matematická olympiáda 5. a 9. roč OK

            • Dňa 29.1 sa v Zasadačke Mestského úradu v SNV konalo Okresné kolo Matematickej olympiády žiakov 5. a 9. ročníka. Ako už tradične naši žiaci ukázali, že patria medzi najlepších v okrese a dosiahli vynikajúce výsledky:

              Z5: 1. m - Matúš Vresilovič, 5.A, 3. m - Adam Klein,5.A,  3. m - Juraj Magnuševský, 5.A, 6. m Matúš Hecko, 5.A, 6. m Samuel Havaš,5.B, 14. m Martin Kokoruďa, 5.A, 14. m - Samuel Husár,5.B,

              Z9: 1. m - Branislav Ječim, 9.A, 4. m Alica Kvasňáková, 9.A, 8. m - Kim Uye Le Duy, 9.A, 10. m - Šimon Kirňak, 9.A

              Všetkým blahoželáme a deviatakom želáme veľa úspechov na krajskom kole v Košiciach.

            • Okresné kolo olympiády z nemeckého jazyka

            • Dňa 16. 1. 2020 sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola olympiády z nemeckého jazyka. V kategórii 1B nás reprezentovali Lucia Kozubová 8.B, ktorá získala pekné 3. miesto a Šimon Kirňak 9.A obsadil 5. miesto.
              Blahoželáme.

            • Okresné kolo olympiády z anglického jazyka

            • Žiaci našej školy sa aj v tomto roku zúčastnili okresného kola olympiády z anglického jazyka. V kategórii 1A (mladší žiaci) nás reprezentovala  Khan An Le Duy (5.A), ktorá sa umiestnila na 12. mieste. V kategórii 1B (starší žiaci) obsadil  6. miesto Šimon Kirňak (9.A). Blahoželáme.

            • Finančná gramotnosť

            • Vo štvrtok 12.12.2019 prebiehalo vyučovanie na našej škole netradične. Celý deň sme sa na hodinách venovali témam, ktoré súvisia s financiami, hospodárením, rozpočtom v domácnosti, možnosťami šetrenia a podobne. Deti z prvého stupňa sa vybrali na nákup, žiaci druhého stupňa si vypočuli prednášky pracovníkov rôznych finančných inštitúcií, niektoré triedy osobne navštívili banku. Cieľom takéhoto vyučovania je zvýšiť povedomie o financiách, uvedomiť si dôležitosť správneho hospodárenia a narábania s peniazmi, osvojiť si základné pojmy z oblasti financií. Veríme, že žiaci si tento deň užili a niečo nové sa naučili.

              Fotogaléria

            • Výzdoba vianočného stromčeka v meste

            • Svieť nám stromček jagavý,

              už sme všetci zvedaví,

              čí je ten darček a čo je v ňom,

              cingi-lingi bom.

              Opäť sú tu Vianoce. Najkrajšie sviatky roka. Aké by boli bez vianočného stromčeka?

              Peknou a milou tradíciou nášho mesta sú stromčeky, ktoré vyzdobujú deti z materských a základných škôl. Vymyslieť a vyrobiť ozdoby najmä z odpadového materiálu bolo úlohou pre deti zo školského klubu a vychovávateľky. O to väčšia bola radosť pri zdobení nášho stromčeka. 

              Fotogaléria

            • Bedmintonisti doniesli z Košíc pohár!

            • Bedmintonový rok sa nám podarilo ukončiť veľkým úspechom na Krajských majstrovstvách v Košiciach. Šiestačky Nela Hadušovská, Simona Hadušovská a Nela Štepitová zahrali  v utorok výborne. Na kvalitne obsadenom turnaji obsadili krásne štvrté miesto.  V stredu nás reprezentovali chlapci Martin Gabriel Bartko, Ján Dzurňák a Adam Mistrík, ktorí vyhrali svoj základnú skupinu. Vo finálovom zápase potrápili favoritov, a tak 2. miesto je prekvapujúcim, ale zaslúženým  ukončením úspešnej sezóny. Blahoželáme!

              Fotogaléria

            • Technická olympiáda - OK

            • Vo štvrtok 28.11. 2019 sa piati žiaci našej školy zúčastnili Technickej olympiády. Najviac sa darilo dvojici Martin Gabriel Bartko a Dominik Dunčko, ktorá obsadila v A. kategórii  okresného kola výborné 2. miesto. Blahoželáme!

            • Športujúci učitelia

            • V piatok 22.11. 2019 sa stretli zamestnanci školstva na bedmintonovom turnaji v Smižanoch. Našu školu úspešne reprezentovali kolegovia Ján Masliš a Jozef Bakó. V okresnom kole  získali 2. miesto v súťaži družstiev. Blahoželáme!

              Fotogaléria

            • Sme najlepší!

            • Pri príležitosti Dňa študentstva sa dňa 21. 11 2019 uskutočnilo oceňovanie najúspešnejších žiakov základných škôl v našom meste. Je potešiteľné, že počet pozvaných žiakov našej školy je každoročne najvyšší spomedzi všetkých škôl mesta. Tento rok sa tohto oceňovania za účasti najvyšších predstaviteľov mesta – pána primátora a oboch viceprimátorov - zúčastnilo spolu 14 našich žiakov od tretieho ročníka až po deviatakov, ktorí dosiahli výrazné úspechy na krajských a celoštátnych vedomostných, technických či športových súťažiach. Tento výsledok ukazuje ich talent, zodpovednosť i poctivý prístup k plneniu povinností, ale súčasne aj kvalitu práce pedagogického zboru, ktorý sa našim žiakom venuje neraz i na úkor vlastného voľného času. Všetkým oceneným gratulujeme a želáme nám všetkým, aby konkurencia na našej škole priniesla aj o rok krásne výsledky. Fotodokumentáciu z podujatia nájdete vo Fotoalbume.

            • Výsledky zberu papiera a tetrapakov

            • V dňoch 7.10. až 10.10.2019 sa uskutočnil školský zber papiera a tetrapakov. Na 1. stupni najviac papiera nazbierali žiaci: Benjamín Biacovský z 2.D, Hugo Biganič z 3.B a Alex Mozgi z 2. D triedy. Na 2. stupni boli najusilovnejší žiaci: Luca Enrico Lorko z 5.B, Gabriela Celine Feňárová z 9.A a Šimon Širilla z 8.A triedy.Množstvo odpadu sa snažíme znížiť aj triedením tetrapakov, ktorých najviac nazbieral Šimon Širilla z 8.A, Veronika Langová zo 6.A a Adam Murdžák z 8.C triedy. Zelená škola ďakuje všetkým žiakom, ktorí pomáhajú šetriť životné prostredie a finančne pomáhajú svojej triede. 

              Zber_papiera_2019.pdf​​​​​​​

            • Majstri okresu sú z Kožušky

            • Úspešný bedmintonový týždeň za nami. V utorok sa stretlo 14 škôl v okresnom kole v bedmintone chlapcov a v stredu 16 škôl  v  okresnom  kole v bedmintone dievčat. Naši chlapci (Martin Gabriel Bartko, Ján Dzurňák, Adam Mistrík) a naše dievčatá (Simona Hadušovská, Vanda Hadušovská, Nela Štepitová) dokázali opäť zvíťaziť. Víťazstvo to bolo tento rok suverénne, nestratili ani set.Obe družstvá čaká krajské kolo v Košiciach. Úspešný týždeň sme zakončili turnajom v Lendaku. Nelka Štepitová suverénne  vyhrala v kategórii mladších dievčat, Patrik Sliva sa vrátil z bronzovou medailou v najpočetnejšej kategórii mladších chlapcov. Starší chlapci v najlepšie obsadenej kategórii tak isto bojovali, Martin Bartko našiel premožiteľa až vo finále a Adam Mistrík tesne prehral v boji o 3. miesto. Blahoželáme.

              Fotogaléria

            • Košická šifrovačka

            • Žiaci z 9. A triedy (Kirňak Šimon, Le Duy Kim a Ječim Braňo) sa v sobotu 26.októbra v Košiciach zúčastnili lineárnej šifrovacej hry  Košická šifrovačka. Hra pozostávala z 10 stanovísk v čase od 9,00 do 17,00 hod. Počas celej hry bolo dovolené presúvať sa len peši. Polohu stanovíšť účastníci získali vždy až po vyriešení predchádzajúcej šifry. Hra končila zadaním posledného hesla v cieli v budove UPJŠ na Jesennej ulici. Naši žiaci osadili medzi začiatočníkmi pekné 2. miesto. Srdečne blahoželáme

            • Jesenné prázdniny

            • Jesenné prázdniny sú v čase od 30.10. 2019 do 31.10.2019, vyučovanie končí v utorok 29.10.2019, po prázdninách vyučovanie začína 4. novembra 2019 v pondelok.
              Budova je v čase jesenných prázdnin zatvorená.

            • Festival vedy a techniky

            • Naša škola už niekoľko rokov je členom organizácie AMAVET – Asociácia pre mládež, vedu a techniku na Slovensku. Táto organizácia každoročne organizuje Festival vedy a techniky. Tento šk. rok sa krajské kolo uskutočnilo v Prešove. Našu školu reprezentovať žiak Viliam Karol Kubičár s prácou Veda trochu inak. Postúpil na celoslovenské kolo do Bratislavy. Blahoželáme a určite budeme držať prsty.

              Fotogaléria

            • Krajské kolo cezpoľný beh

            • Dňa 3.10.2019 v krajskom kole cezpoľného behu úspešne reprezentovalo našu ZŠ družstvo dievčat 2.stupňa, ktoré tvorili Lea Horváthová / 7.B / , Zoja Koršalová / 7.C / a Lenka Nováková /7.A/. Aj napriek chladnému a upršanému počasiu v obci Kysak dievčatá zabojovali a obhájili krásne 3. miesto. Žiačkam srdečne blahoželáme a veríme, že o rok nás budú opäť úspešne reprezentovať.

            • Logické sústredenie

            • Nadané deti sa stretli na logickom sústredení. Po prvýkrát sa tohto sústredenia zúčastnili aj žiaci našej školy z 3. a 4. roč. Viac si o ňom môžu všetci prečítať po kliknutí TU.  

            • Okresná výtvarná súťaž „Detstvo bez násilia“

            • Dňa 3.10. 2019 sa žiaci našej školy zúčastnili preberania ocenenia za výtvarnú súťaž v priestoroch Spišského osvetového strediska v SNV. Poslaním súťaže bolo podnecovať deti a mládež k zamysleniu o problémoch týkajúcich sa rovesníckeho násilia a šikanovania. Súťaž prebieha v spolupráci s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny, Spišská Nová Ves. Získali sme dve ocenenia: 2.miesto v kategórii I. stupeň - Maroš Karabel a 2. miesto v kategórii II. stupeň - Ján Horváth. Víťazom blahoželáme. 

              Galéria