• Novinky

            • Výtvarná a literárna súťaž Villa Nova

            • Mesto Spišská Nová Ves vyhlásilo výtvarnú a literárnu súťaž Villa Nova k 750. výročiu prvej písomnej zbierky o našom meste. Zapojili sa aj žiaci našej školy.
              Za literárnu súťaž bola ocenená Patrícia Geciová zo 7.A za prózu s názvom Plebanus de Villa Nova.
              Vo výtvarnej súťaži boli úspešní v II. kategórii : 1. miesto: Samuel Dluhoš - 5.B, mimoriadne ocenenie získali: Soňa Meliorisová, Jessica Bigošová - 5.C, Marko Krempaský - 7.B, Lucia Lesňáková - 5.B. V III. kategórii získal 2. miesto Alex Novák zo 7.B triedy.
              Všetkým oceneným blahoželáme.

              Fotogaléria

            • Okresné kolo biologickej olympiády D kategórie

            • Dňa 25.4.2018 sa uskutočnilo okresné kolo biologickej olympiády D kategórie. V projektovej časti sa na 1. mieste umiestnil Adam Mistrík zo 6.C triedy.

              V teoreticko - praktickej časti 1. miesto obsadil Šimon Kirňák, 2. miesto obsadila Sofia Ostapuk, žiaci 7.A triedy. Na 3. mieste sa umiestnila Kristína Holečková a 6. miesto obsadila Lenka Šrobárová, žiačky 7.B triedy. Srdečne blahoželáme.

            • Shakespeare´s Memoriál

            • Dňa 24. 4. 2018 sa uskutočnilo obvodné kolo súťaže Shakespeare´s  Memoriál v Základnej škole na Komenského ulici.  Naši žiaci úspešne reprezentovali našu školu a skončili na popredných miestach:

              1. miesto Samuel Frniak 3. A - 3. a 4. ročník            

              3. miesto  Miloš Neuvirth  9.A  9.ročník              

              Blahoželáme a ďakujeme pánom učiteľom za prípravu.

            • MŠO žiakov a žiačok 1. stupňa v minifutbale

            • Naši žiaci sa zúčastnili Mestskej športovej olympiády žiakov a žiačok 1. stupňa v minifutbale. Organizátorom MŠO bola ZŠ Z. Nejedlého. Svojou bojovnosťou a húževnatosťou obsadili zaslúžené prvé miesto. Našu školu reprezentovali: Andreas Gradžilo a Anton Petra z III.C,Oliver Hozza, Martin Pivovar a Sebastián Polčík z III.D, Matúš Tӧkӧly zo IV.C, Radoslav Vikartovský, Tamara a Tereza Hasajové zo IV.D. Srdečne blahoželáme.

              Fotogaléria

            • KRAJSKÉ KOLO v gymnastickom štvorboji

            • Po úspešnom okresnom kole v gymnastickom štvorboji sme dňa 19. 4. 2018 cestovali do Košíc na Majstrovstvá kraja. V špeciálnej telocvični boli opäť úspešní.

              A kategória dievčatá – 1. miesto - Košalková Michaela – 3.B, Pohlyová Marína – 2.C, Sakmáryová Kristína – 2.A, Šťastná Lucia – 3.A, Vaicová Nela – 3.A

              A kategória chlapci – 1. miesto - Krotký Kristián – 1.B, Vincze Ľuboš – 1. B, Klein Adam – 3.A,  Piroch Peter – 2.B, Zeman Filip – 2.B

              Ocenení boli aj najlepší individualisti: 1. miesto Košalková Michaela 3. miesto Šťastná Lucia 1. miesto Vincze Ľuboš, 2. miesto Piroch Peter, 3. miesto Klein Adam

              C kategória dievčatá - Súťažili len v individuálnej súťaži, vzhľadom k tomu, že pre chorobnosť bol nedostatok pretekárok na súťaž družstiev.

              Individuálne umiestnenie: - 4. miesto – Nina Ratkovská, 5. miesto – Vanesa Labancová

              Fotogaléria

            • Krajské kolo Geografickej olympiády

            • Táto súťaž vedie žiakov k pochopeniu sveta ako multikultúrneho priestoru, a tým k akceptovaniu zvykov, tradícií a spôsobu života obyvateľov iných krajín sveta. Vedie tiež ku komplexnému chápaniu vzťahu prírody a spoločnosti, a tým vytvára vyvážený a zodpovedný vzťah k životnému prostrediu, k jeho ochrane a tvorbe. Naši žiaci sa po úspešnom zvládnutí predchádzajúcich kôl zúčastnili 12.apríla krajského kola v Košiciach a v silnej konkurencii nielenže sa stali úspešnými riešiteľmi, ale dosiahli aj veľmi pekné umiestnenia. 5.miesto: Samuel Kačenga z 9.A, 9.miesto: Filip Sabovčík zo 6.A a 10.miesto: Lucia Zajacová z 8.A. Srdečne blahoželáme!

            • IQ olympiáda

            • 10.apríla sa našej škole uskutočnilo školské kolo IQ olympiády, ktorá je určená pre všetkých žiakov 5. - 9. ročníka ZŠ, resp. primy až kvarty osemročných gymnázií. Je to súťaž postupová a prebieha v troch kolách (školské on-line, regionálne semifinále, celoštátne finále). Nepreveruje "naučené" vedomosti, ale najmä schopnosť logicky uvažovať a je zameraná na vyhľadávanie intelektovo nadaných detí, keďže je zostavená ako sada logických úloh. Úlohy sú všestranné a pokrývajú rôzne druhy intelektového nadania. Výsledkom však nie je výška IQ, ale iba počet bodov za vyriešenie testu. Školského on-line kola sa zúčastnilo spolu 30 žiakov, ktorí dosiahli veľmi pekné výsledky. Do regionálneho semifinále postupujú 3 žiaci:  Neuvirth Miloš, Hagovská Daniela a Kriváková Kristína z 9.A triedy. Dúfame, že sa im tam bude dariť aspoň tak dobre, ako v školskom kole.

              Fotogaléria

            • Finálové kolo Logickej olympiády

            • Už po šiestykrát sa na východe Slovenska uskutočnilo celoslovenské finálové kolo Logickej olympiády žiakov so všeobecným intelektovým nadaním. Spomedzi takmer 2300 súťažiacich z celého Slovenska sa na prešovské finále prebojovala viac ako stovka najlepších – víťazov školských kôl. Celoslovenské finálové kolo sa konalo 11. apríla 2018 na Pedagogickej fakulte Prešovskej univerzity v Prešove. Našu školu reprezentovali 2 žiaci v z 1.stupňa a 2 žiaci z 2.stupňa. Najlepšie na 5.mieste sa umiestnil Šimon Kirňak zo 7.A triedy. Aj ostatní súťažiaci Damián Kasňák zo 4.B, Juraj Magnuševský z 3.A a Kim Uey Le Duy zo 7.A boli úspešní riešitelia. Žiakom srdečne blahoželáme. 

              Fotogaléria

            • Olympiáda ruského jazyka

            • Dňa 11. 4. 2018 sa na ZŠ na Lipovej ulici uskutočnilo okresné kolo ORJ. Našu školu vzorne reprezentovali a svoje výborné komunikačné zručnosti preukázali žiačky Vanesa Labancová a Zuzana Mackovjaková z 8. B triedy, ktorá obsadila 1. miesto. Žiakov pripravovala Mgr. Šišková.

              Fotogaléria

            • Hviezdoslavov Kubín – okresné kolo

            • Hviezdoslavov Kubín je najstaršou a najprestížnejšou súťažou v oblasti umeleckého prednesu na Slovensku. Cieľom je prezentovať krásu písaného slova. Recitátori z našej školy, ktorí postúpili z obvodného kola sa stretli a bojovali v okresnom kole tejto súťaže. Uskutočnilo sa 27.marca 2018 v Galérii umelcov Spiša. Naši recitátori vzorne a úspešne reprezentovali našu školu.
              Adelka Leibiczerová /5.A/ sa umiestnila v próze na 1.mieste. Prvenstvo si odniesol v poézii aj Šimon Širilla /6.A/. Do krajského kola si svojím prednesom vybojoval cestu aj Ján Leibiczer /8.A/. Srdečne im blahoželáme a za reprezentáciu ďakujeme i ostatným recitátorom.
              Krajské kolo sa uskutoční v Michalovciach v mesiaci apríl.

              Fotogaléria

            • Krajské kolo Dejepisnej olympiády

            • Dňa 22. 3. 2018 sa na Filozofickej fakulte v Košiciach uskutočnilo krajské kolo 10. ročníka Dejepisnej olympiády. Našu školu vzorne reprezentovali víťazi okresného kola. Lucia Zajacová z VIII. A v kategórii D obsadila 1. miesto a postupuje na celoslovenské kolo. Aj ostatní - Šimon Kirňak VII. A, Barbara Birošová VIII. A, Samuel Kačenga IX. A - boli úspešní riešitelia. Žiakov pripravovala Mgr. Magdaléna Šišková.

              Fotogaléria

            • Okresné kolo Pytagoriády

            • Pytagoriáda je matematická súťaž, v ktorej okrem správnosti vypočítaných príkladov rozhoduje aj čas, za ktorý žiaci vypočítajú dané príklady. Aj tento rok naši žiaci obstáli medzi najlepšími žiakmi z okresu výborne. Okresné kolo sa konalo 13. a 14 marca a naši žiaci tvorili 30% úspešných žiakov okresu. Srdečne blahoželáme.
              P8:
              1. miesto: Ječim Branislav 7.A
              4. miesto: Hamrák Tomáš 8.A
              10. miesto: Mackovjaková Zuzana 8.B
              13. miesto: Rumanová Michaela 8.B
              16. miesto: Dovalová Juliana 8.A
              P7:
              1. miesto: Ječim Branislav 7.A
              2. miesto: Krotký Filip 7.C

              4. miesto: Kvasňáková Alica 7.A
              P6:
              2. miesto: Sabovčík Filip 6.A
              3. miesto: Murdžáková Ema 6.B
              7. miesto: Jakubec Tomáš 6.A
              12. miesto: Palušáková Lenka 6.A
              P5:
              1. miesto: Nováková Lenka 5.A
              2. miesto: Boroš Matej 5.A

              5. miesto: Kvasňák Damián 4.B
              7. miesto: Da Cruz Carlota Sofia 5.A
              12. miesto: Novák Oliver 5.A
              17. miesto: Bojadiev Jordan 4.A
              26.miesto: Dunčko Jerguš 5.A
              P4:
              2. miesto: Malejčík Marek 4.A

              4. miesto: : Bojadiev Jordan 4.A
              5. miesto: Klein Adam 3.A
              6. miesto: Kvasňák Damián 4.B
              7. miesto: Sliva Patrik 4.A
              13. miesto: Vresilovič Matúš 3.A
              P3:
              2. miesto: Klein Adam 3.A
              3. miesto: Sliva Dominik 2.A

              4. miesto: Nováková Patrícia 3.A
              5. miesto: Franko Tomáš 3.A
              7. miesto: Lorko Enrico 3.B

            • Hviezdoslavov Kubín – obvodné kolo

            • Dňa 14.3.2018 sa konalo v našej škole obvodné kolo recitačnejsúťaže Hviezdoslavov Kubín. Pred členov poroty sa postavili recitátori, ktorí postúpili zo školských kôl. A všetkým žiakom našej školy sa za úspešnú reprezentáciu môžeme poďakovať. Tí, ktorí sa umiestnili na 1.a 2.mieste, postupujú do okresného kola.
              Umiestnenie:
              1.kategória – POÉZIA
              1.miesto: Rebeka Gradžilo, 4.C
              2.miesto: Karolína Mravčáková, 4.C
              1.kategória –PRÓZA
              3.miesto: Adela Olejníková, 3.B
              2.kategória – POÉZIA
              1.miesto: Lenka Nováková, 5.A
              2.kategória –PRÓZA
              1.miesto: Adela Leibiczerová
              2.miesto: Lucia Kozubová, 6.B
              3.kategória – POÉZIA
              1.miesto: Ján Leibiczer,8.A
              3.kategória –PRÓZA
              2.miesto: Veronika Pivovarová, 9.A
              3.miesto: Patrícia Geciová, 7.A

            • Krajské kolo v basketbale žiakov a žiačok

            • Po víťazstve v okresnom kole sa dňa 7.3. a 8.3.2018 sa uskutočnilo krajské kolo v basketbale žiakov a žiačok základných škôl v Športovej hale v Spišskej Novej Vsi . Obidve naše družstvá vynikajúco reprezentovali našu školu a s prehľadom zvíťazilo nad všetkými súpermi vysokými rozdielmi a obsadili 1. miesto aj v kategórii chlapcov , aj v kategórii dievčat. Našu školu budú teda reprezentovať Majstrovstvách Slovenskej republiky, ktoré sa konajú v rámci Kalokagathie v júni 2018 v Trnave, kde im držíme palce. O tento úspech sa pričinili: Čambal, Frankovič, Gradžilo, Kedžuch, Barbuščák, Hasaj, Jakubek, Rákai, Labuda. Družstvo dievčat tvorili: Nováková, Horváthová Lea, Da Cruz, Horváthová Alexandra, Feňárová, Dovalová Mariana, Dovalová Juliána, Zajacová, Jarošová, Dovčíková. Pripravovala : Mgr. Dovčíková

            • Krajské kolo Biologickej olympiády

            • 13.3.2018 sa v Košiciach uskutočnilo krajské kolo Biologickej olympiády C kategórie. V teoreticko - praktickej časti sa umiestnila na peknom 6. mieste Zuzana Mackovjaková z 8.B triedy. Srdečne blahoželáme. 

            • MŠO vo florbale

            • Žiaci ZŠ Ing. O. Kožucha sa zúčastnili Mestskej športovej olympiády žiakov a žiačok 1. stupňa vo florbale. Organizátorom MŠO bola ZŠ Nad Medzou. Svojou bojovnosťou a húževnatosťou obsadili zaslúžené štvrté miesto. Našu školu reprezentovali: Oliver Koval, Filip Zeman, Terézia Mačupová, Jessica Bednárová z II.B; Ondrej Bartoš, Andrej Labuda, Pavol Blaščák, Hugo Mužík, Adrián Sejut z II.C a Benjamín Bobák z II.D. Ďakujeme.

              Fotogaléria

            • Úspech na medzinárodnej súťaži Mat X

            • V tomto školskom roku sa medzinárodnej súťaže Matematický expres zúčastnilo 429 tímov.  Krásne 2. miesto získali siedmaci, v zložení Ječim, Kirňak, Le Duy zo 7.A a Krotký zo 7.B. 23.miesto obsadili ôsmaci (Dovalová, Hamrák z 8.A, Rumanová z 8.B a Midlíková z 8.C). Deviataci sa umiestnili na 22.mieste (Hagovská, Kačenga, Mistríková a Neuvirth z 9.A). Z úspechu sa veľmi tešíme a žiakom srdečne blahoželáme.

            • Okresné kolo Dejepisnej olympiády

            • Dňa 15. 2. 2018 sa na ZŠ Lipová uskutočnilo okresné kolo 10. ročníka Dejepisnej olympiády.
              Naši žiaci preukázali výborné vedomosti a obsadili popredné miesta. Žiakov pripravovala
              Mgr. Magdaléna Šišková.
              A aké boli výsledky?
              Kategória F – 6. ročník – 16 žiakov
              1. miesto Filip Sabovčík VI. A, 93 bodov
              4. miesto Bibiána Birošová VI. A, 74 bodov
              Kategória E - 7. ročník - 14 žiakov
              2. miesto Šimon Kirňak VII. A, 91 bodov
              4. miesto Ema Frňáková VII. A, 77 bodov
              Kategória D – 8. ročník – 21 žiakov
              1. miesto Lucia Zajacová VIII. A, 96 bodov
              2. miesto Barbara Birošová VIII. A, 89 bodov
              Kategória C – 9. ročník – 24 žiakov
              1. miesto Samuel Kačenga IX. A, 90,5 bodov
              10. Alexandra Mistríková IX. A, 72 bodov
              Na krajské kolo DO z kategórie E, C, D postupujú prví dvaja žiaci. Veríme, že naši žiaci budú
              úspešní a  držíme im prsty!

              Fotogaléria

            • Okresné kolo biologickej olympiády C

            • Dňa 8.2.2018 sa uskutočnilo okresné kolo biologickej olympiády C kategórie. V teoreticko-praktickej časti 1. miesto obsadila Zuzana Mackovjaková z 8.B triedy, na 5. mieste sa umiestnila Barbara Birošová , 6. miesto obsadila Juliána Dovalová, žiačky 8.A triedy. Úspešnou riešiteľkou bola aj Paulína Petrová z 8.B triedy. Srdečne blahoželáme.