• Novinky

            • Okresné kolo v bedmintone

            • Bedmintonový týždeň máme za sebou. Na okresnom kole v bedmintone v Smižanoch nás reprezentovali dievčatá aj chlapci. V utorok chlapci v zložení Ján Dzurňák, Samuel Bobko, Martin Bartko potvrdili úlohu favoritov a v konkurencii 12 škôl  suverénne zvíťazili, keď nenašli premožiteľa ani v jednej dvojhre. Vo štvrtok sa naše  dievčatá Nela Štepitová, Simona Hadušovská a Vanda Hadušovská postarali o veľké prekvapenie a v konkurencii 14 škôl zvíťazili.  Ako najmladšie a najmenšie hrali so srdiečkom a postupne zdolávali vekom staršie súperky. Obe družstvá postúpili na krajské kolo v bedmintone.

              Blahoželáme!
              Fotogaléria

            • Ďalší úspech na celoslovenskej úrovni pre ZŠ, Ing. Kožucha

            • Celoštátne vyhodnotenie súťaže športovej aktivity základných a stredných škôl pod názvom ŠKOLA ROKA, ktorá sa realizuje v štyroch kategóriách (školy do 300 žiakov a nad 300 žiakov) prebehlo 26.októbra 2018 v Detve. Vďaka svojim úspechom v olympijských aktivitách a v neposlednom rade i v športových súťažiach sa na tomto slávnostnom akte mohla zúčastniť i ZŠ, Ing. O. Kožucha z nášho mesta.
              V kategórii ZŠ nad 300 žiakov si naša škola vybojovala vďaka výborným výsledkom na Majstrovstvách Slovenska (basketbal dievčat a chlapcov – 1., rsp.3. miesto, gymnastický štvorboj kategória A – chlapci 4. miesto a dievčatá 7. miesto) skvelé 2. miesto. Na slávnostnom vyhodnotení sa zúčastnila p. uč. Murgáčová a žiačka Juliana Dovalová – členka víťazného družstva v basketbale, ktorá sa takto vyznala: „ Boli to nádherné pocity, keďže naša škola bola medzi ocenenými školami ako jediná, ktorá nemá športové triedy, no napriek tomu sme sa dokázali tak vysoko umiestniť. Som veľmi rada, že som sa mohla zúčastniť tohto ocenenia. Bol to krásny zážitok.“ Slávnosť spestril kultúrny program, ktorý sa niesol v duchu ľudového folklóru, ako aj  vzácni hostia - olympijský víťaz Ján Zachara, paraolympijská víťazka Veronika Vadovičová i majsterka Európy Eva Murková.
              Ďakujeme našim žiakom, učiteľom i klubovým trénerom, ktorí sa na tomto krásnom úspechu podieľali.

              Fotogaléria

            • Poďakovanie Biela pastelka

            • Naša škola vyzbierala počas dňa charitatívnej zbierky BIELA PASTELKA sumu 94,47 €. Veľmi pekne ďakujeme za pomoc a čas venovaný zbierke. Ďakujeme všetkým zúčastneným
              S pozdravom „ Umenie žiť v tme“

            • Erasmus - Ohlasy od partnerov z Talianska, Španielska a Poľska

            • Talianska skupina
              Students and families are so grateful for this mobility and they loved the way you organize everything. Thank you so much. (Študenti a rodiny žiakov sú vďační za túto mobilitu a veľmi sa im páčil spôsob, akým boli akcie organizované. Ďakujeme veľmi pekne.)
              Španielska skupina
              We are at home. Thank you for everything. (Sme doma. Ďakujeme za všetko.)
              Poľská skupina
              We are at home, safe and happy. Thanks. (Sme doma, v poriadku a šťastní. Ďakujeme.)

            • Erasmus - Slovo na záver

            •  Vážení rodičia, ďakujeme Vám za to, že ste prijali zahraničných účastníkov nášho projektu do svojich rodín, vytvorili im priaznivé podmienky na odpočinok a tiež ďakujeme za čas, ktorý ste im venovali na výletoch pri spoznávaní okolia nášho mesta. Všetky deti, aj vďaka Vám, majú nezabudnuteľné zážitky na dni, ktoré tu strávili.

            • Erasmus+ 5.deň

            • 5. deň nášho erasmasmackého programu bol pre nás zároveň naším posledným spoločným dňom. Málinko sa nám zmenili plány a keďže sme v utorok kvôli dažďu vynechali našu krásnu zoologickú záhradu, vynahradili sme si to práve v tento deň. Začali sme teda v ZOO, kde sme okrem zvierat obdivovali nádherné prostredie a dokonca sa nám podarilo navštíviť i súkromnú guľáš párty, kde sa naši hostia pozreli, ako sa varí pravý nefalšovaný maďarský kotlíkový guľáš. Po výbornom obede v školskej jedálni sme sa už všetci pripravovali na spoločnú párty, počas ktorej sme mali možnosť ochutnať špeciality jednotlivých krajín a zároveň sa zabaviť a veselo rozlúčiť. Pri lúčení nechýbali slzičky. Tak teda šťastnú cestu, priatelia a tešíme sa na vás u vás! BON VOYAGE

              Fotogaléria

            • MŠO - minifutbal

            • Naši žiaci sa zúčastnili Mestskej športovej olympiády žiakov a žiačok 1. stupňa v minifutbale. Organizátorom MŠO bola ZŠ Z. Nejedlého. Svojou bojovnosťou a húževnatosťou obsadili tretie miesto. Našu školu reprezentovali: Oliver Koval III.B, Samuel Husár IV.B, Anton Petra, Maxim Novotta, Jakub a Matej Kotlár IV.C,  Oliver Hozza, Martin Pivovar, Sebastián Polčík a Maroš Karabel IV.D. Za reprezentáciu školy ďakujeme a srdečne blahoželáme.

              Fotogaléria

            • Erasmus+ 4.deň

            • 4.10.2018 sa náš projekt niesol v duchu pracovnom. Pracovali sme na aktivite, ktorú pripravila koordinátorka p.uč.Lacušová s názvom: Interactive guidebook “The most beautiful places in my region and the legends connected with it”. Všetci žiaci participovali na aktivitách a snažili sa spoločne vytvoriť sprievodcu legendami zapojených európskych krajín. Preukázali záujem a snahu o šírenie týchto legiend a získaných poznatkov nielen na Slovensku, ale aj navzájom medzi krajinami a chceli by ich ponúknuť aj do knižníc a médii. Po obede a za krásneho počasia naši hostia a žiaci našej školy uvideli nádhernú prírodu nášho regiónu. Že výlet sa im páčil, bolo vidieť na ich vysmiatych tváričkách. Tomášovský výhľad je očarujúci aj v jeseni.

              Fotoalbum

            • Erasmus+ 3.deň

            • Dnešný deň sme začali prehliadkou Spišského hradu, ktorý sa všetkým veľmi páčil. Našou ďalšou zastávkou bola Levoča. Tu sme navštívili Baziliku Panny Márie na Mariánskej hore a po obede sme sa presunuli do Levočskej radnice, kde nám pani sprievodkyňa priblížila históriu Levoče. Poslednou zastávkou bol kostol sv. Jakuba. 

              Fotogaléria

            • Erasmus+ 2.deň

            • Dňa 2.10.2018 sa náš program projektu Erasmus+ presunul do svojho druhého bodu. V utorok nám mierne neprialo počasie, a tak sme trávili celý deň v našej zelenej škole. Dopoludnia sme si žiakov rozdelili do štyroch skupín a títo žiaci, namiešaní zo všetkých štyroch krajín postupne navštevovali workshopy s názvami : Čitateľské červíky (p. Rusnáková), Čitateľský maratón (p.Urichová), Štafeta (p. Šoltésová), Veselé čítanie s taštičkou (p.Lacušová). Deti sa tak zoznámili s najzaujímavejšími čitateľskými metódami na našej škole, zahrali sa, zasmiali a veľa čítali. Po vynikajúcom obede v školskej jedálni si pani učiteľka Šoltésová s pani Rusnákovou pre hostí pripravili súťaž v rýchlom čítaní textu v anglickom jazyku, kde sme neváhali zapojiť do hry aj učiteľov zo zahraničia. Všetci sme tak veselo strávili spoločné popoludnie plné zaujímavostí. Deň sme napokon zavŕšili rôznymi výletmi v rodinách a my učitelia rozprávaním sa a vymieňaním si pedagogických skúseností do neskorých večerných hodín.

              Fotogaléria

            • Projekt Erasmus+ 1. deň

            • V rámci projektu Erasmus+ sme 1. 10. 2018 privítali našich zahraničných hostí z Talianska, Poľska a Španielska. Po úvodnom programe sme išli do škôlky, kde si pre nás deti pripravili program a potom sme absolvovali tvorivé dielne. Učili sme sa ako ľudia v minulosti tkali, ako sa vyrezávajú figúrky z dreva a maľovali sme aj na sklo.  Celý deň sme zakončili prehliadkou mesta, kde sme z lístia vytvorili názov Erasmus+. Taktiež nás privítal aj pán primátor mesta Spišská Nová Ves a niektorí z nás boli aj na kostolnej veži . Na celý týždeň máme pripravený zaujímavý program. Takisto sme si pripravili množstvo zábavných aktivít. Je to pre nás nová skúsenosť a veľmi sa na tento týždeň tešíme.

            • ZVLÁDLI SME NEOHLÁSENÝ CVIČNÝ POPLACH NA ŠKOLE

            • Tak ako sme sľúbili počas Ochrany života a zdravia začiatkom septembra, uskutočnili sme prepadový neohlásený poplach pre prípad všeobecného ohrozenia. V stredu o 10. 25: 00 hod. sa rozozvučali školou sirény a už o 10. 27: 25 hod. boli všetci žiaci a zamestnanci školy nastúpení pred ZŠ. Celá cvičná evakuácia prebehla vzorne podľa naučených pokynov a bola nielen spestrením vyučovacieho dňa, ale predovšetkým výbornou skúškou pre prípad ohrozenia žiakov školy pred neočakávanou udalosťou. Všetkým žiakom a ich pedagógom udeľujem pochvalu za uskutočnenie evakuácie.

              riaditeľ ZŠ

            • Otvorenie šk. roka

            • Slávnostné otvorenie školského roka 2018/19 sa uskutoční v pondelok 3.9.2018 o 8,30 h v átriu školy v prípade priaznivého počasia, v prípade nepriaznivého počasia v triedach.
              Upozorňujeme rodičov, že z dôvodu dlhodobej práce na oprave mosta je sťažený prístup autami pred školu - zákaz vjazdu na Ul. Ing. Kožucha. 

            • Ročenka 2017/18

            • Pripravili sme pre Vás prehľad akcií, súťaží, štatistík a udalosti školského roka 2017/18. Nájdete ich v Ročenke školy. Ročenku 2017/18 si stiahnete KLIKNUTÍM TU.

            • Veľké úspechy basketbalistov

            • Záver školského roka priniesol ZŠ, Ing. O. Kožucha famózny úspech na Majstrovstvách Slovenska žiakov a žiačok ZŠ. Družstvo dievčat zložené zo žiačok 5. – 9. ročníka podalo fantastický výkon a celou súťažou tých najlepších basketbalových družstiev z celého Slovenska prešlo bez jedinej prehry, a tak sa naše dievčatá stali zaslúžene Majsterkami Slovenska vo svojej kategórii.
              Ani chlapci z našej školy sa nenechali zahanbiť a výrazne vylepšili svoje minuloročné 8. miesto, keď, vediac už o úspechu svojich spolužiačok, po heroickom výkone napokon získali za tretie miesto bronzové medaily. Poďakovanie za reprezentáciu školy a nášho mesta patrí nielen našim žiakom a ich učiteľkám (Mgr. E. Murgáčová, Mgr. K. Dovčíková), ktoré ich na turnaji viedli, ale aj basketbalovému oddielu ŠKBD aj BK 04 a ich trénerom, ktoré väčšinu našich žiakov vo svojich oddieloch trénujú.

              Fotogaléria

            • MŠO hokejbal

            • Naši žiaci sa zúčastnili Mestskej športovej olympiády žiakov a žiačok 1. stupňa v hokejbale. Organizátorom MŠO bola ZŠ Komenského. Svoje zručnosti predviedli: Oliver Koval z II.B, Samuel Husár z III.B, Andreas Gradžilo, Anton Petra a Sofia Gánovská z III.C, Sebastián Polčík, Oliver Hozza, Martin Pivovar a Dávid Šárga z III.D. S istotou, vzájomnou spoluprácou a húževnatosťou obsadili zaslúžené prvé miesto. Za reprezentáciu školy ďakujeme a srdečne blahoželáme.

            • MAJSTROVSTÁ SLOVENSKA V GYMNASTICKOM ŠTVORBOJI KATEGÓRIE „A“ ŽIAČOK A ŽIAKOV

            • Dňa 15.5. 2018 našu školu reprezentovali chlapci kategórie „A“  na školských majstrovstvách Slovenska v gymnastickom štvorboji žiakov základných škôl.  Celá táto súťaž prebiehala  v telocvični ZŠ s MŠ Dostojevského V Poprade. Po absolvovaní všetkých disciplín sa chlapci umiestnili na  peknom 4. mieste.  Dňa 16. 5. 2018 našu školu reprezentovali dievčatá kategórie „A“  na školských majstrovstvách Slovenska v gymnastickom štvorboji žiakov základných škôl. Po absolvovaní všetkých disciplín sa dievčatá umiestnili na  peknom 7. mieste.

              Družstvo tvorili chlapci:
              Krotký Kristián - 1.B, Vincze Ľuboš - 1. B, Klein Adam - 3.A,  Piroch Peter - 2.B, Zeman Filip - 2.B

              Družstvo tvorili dievčatá:
              Košalková Michaela - 3.B, Pohlyová Marína - 2.C, Sakmáryová Kristína - 2.A, Šťastná Lucia - 3.A, Vaicová Nela - 3.A

              Pripravovala p. uč. Majerničková

              Žiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.

              Fotogaléria

            • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN – KRAJSKÉ KOLO

            • Zemplínske osvetové stredisko v Michalovciach aj v tomto školskom roku privítalo víťazov okresných kôl z Košického kraja – Hviezdoslavov Kubín.  Z našej školy postúpili 3 žiaci, ktorí našu školu i okres vzorne a úspešne reprezentovali.  Svojím recitátorským  umením  porotu očarili a stáli na najvyššom stupienku.  V 2.kategórii v poézii  získal   1. miesto  Šimon Širilla /6.A/ a v próze 1. miesto  Adela Leibiczerová /5.A/. Ďalším úspešným recitátorom bol v 3.kategórii v poézii Ján Leibiczer /8.A/. Porota mu za jeho výkon udelila ocenenie – STRIEBORNÉ PÁSMO. Víťazi – Adelka a Šimon sa zúčastnia celoslovenskej prehliadky  recitátorov v Dolnom Kubíne.

              Fotogaléria