• Novinky

            • Oranžový okres

            • Keďže sme v rámci Covid automatu od 13.9. oranžový okres, je rodič povinný predložiť pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka. V prípade, že rodič toto vyhlásenie nepredloží,  žiak sa považuje za príznakového.  
              Najjednoduchčia možnosť je cez rodičovské konto v edupage (úvod - vyhlasenia a žiadosti - červené plus vpravo dolu, zvoliť Vyhlásenie o bezpríznakovosti) alebo si tlačivo možete stiahnúť vytlačiť a podpísať.     

              Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti si stiahnete TU.

            • Info ku platbám (ŠKD, IND, ZRPŠ,...)

            • 1. Platba príspevku za ŠKD za obdobie september až december 2021

              Platobné údaje:

              • Číslo účtu: 7524975003/5600 - PrimaBanka
              • IBAN: SK54 5600 0000 0075 2497 5003
              • Variabilný symbol: každý žiak má svoj variabilný symbol, ktorý sa mu zobrazí po prihlásení sa na webovej stránke, ale tiež ho obdržal na začiatku šk. roka od triednej učiteľky - má ho zapísaný v žiackej knižke ( je to identifikačné číslo, ktoré je žiakovi pridelené počas celého štúdia na našej škole, už ste ho použili pri platbách v minulom šk. roku, žiaci 1. roč ho dostanú od tr. učiteliek)

              Po pripísaní peňazí na účet školy sa Vám zobrazí platba ako uhradená po cca 2-3 dňoch (prevod medzi bankami) po termíne splatnosti.

              Podrobný návod aj s ukážkami nájdete : https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u38/u174/e2066

               

              Rozpis platieb a termínov za ŠKD:

              Vyššie uvedené číslo účtu platí len pre poplatok za ŠKD. Platbu za ŠKD prosíme uhrádzať do 10. v mesiaci za mesiac vopred. Platbu za september aj za október je potrebné uhradiť do 18. 9. Platiť môžete priebežne (8€/mesiac) alebo naraz 32€/4 mesiace. Do 10. novembra je potrebné zaplatiť za december 2021.

              Zároveň dopredu prosíme všetkých rodičov, ktorí uhrádzajú platby elektronicky, aby neplatili dopredu za mesiace január až jún 2021. Za mesiace január – jún je NUTNÉ vyplatiť až v novom roku 2022, keď bude zverejnený nový predpis... opäť v januári sa bude platiť za január a február a potom do konca šk. roka mesiac vopred.

               

              2. PRÍSPEVOK za ZRPŠ a IND

              SA BUDE UHRÁDZAŤ NA INÉ ČÍSLO ÚČTU, bude tam iný predpis... budete o tom včas informovaní...                                                           ďakujeme....

              Prehľad poplatkov Vášho syna/ dcéry uvidíte po prihlásení cez stránku školy. Kliknite KOMUNIKÁCIA - PLATBY

            • Potvrdenie o návšteve školy

            • Milí rodičia, potvrdenie o návšteve školy si možete vygenerovať sami.  Postup nájdete TU.

              Rodič si dokáže vytlačiť takého potvrdenie len v prípade, že žiak je v danom školskom roku žiakom školy. Na potvrdení sa nachádza QR kód, pomocou ktorého sa dá overiť pravosť potvrdenia.

            • Informácie pre žiakov a rodičov k otvoreniu  školského roka 2021/2022

            •  1. ročník

              Slávnostné privítanie nových žiakov školy sa uskutoční o 8.30 hod. na multifunkčnom ihrisku školy (vstup cez bránu školy pri autobusovej zastávke).  Prezuvky v ten deň nie sú potrebné. Žiaci pri nástupe do školy nepotrebujú žiadne potvrdenia ani testy.

              Vstup na ihrisko bude povolený iba novým žiakom a ich rodičom. Vo vonkajších priestoroch žiaci ani ich rodičia nemusia mať rúška, budú usmernení  tak, aby boli dodržané potrebné vzdialenosti medzi osobami.

              Po skončení slávnosti sa žiaci  odoberú  v rúškach do svojich tried, aby sa zoznámili navzájom i so svojou triedou. Do budovy školy bude môcť  s rúškom na tvári vstúpiť maximálne 1 z rodičov každého žiaka, pričom rodičia do tried nevstupujú, ostanú stáť  za presklenými oknami triedy, kde budú čakať na svoje dieťa a následne spoločne s ním cca o 9. 30 hod. budú odchádzať  zo školy.

              Nasledujúci deň prichádzajú žiaci do školy medzi  7. 20 – 7. 30 hod. a riadia sa pokynmi, ktoré sú už spoločné pre všetkých žiakov (Pokyny pre všetkých žiakov a rodičov od 3. 9. 2021).

               

              2. – 9. ročník

              Slávnostné otvorenie školského roka sa uskutoční  v átriu školy o 8. 00 hod. Žiaci prichádzajú do školy nasledovne cez tieto vchody:

              • VEDĽAJŠÍ VCHOD  
                7.30 – 7.40 – 2. roč.
                7.40 – 7.50 – 3. roč.
              • HLAVNÝ VCHOD                             
                7.30 – 7.40 – 4. roč.
                7.40 – 7.45 – 5. roč.
                7.45 – 7.55 –  6. roč.
              • VCHOD CEZ TELOCVIČŇU           
                7.30 – 7.40 – 7. roč.
                7.40 – 7.50 – 8. roč.
                7.50 – 7.55 – 9. roč.

              Žiak si v ten deň donesie do školy písacie potreby, zošit, 2 rúška a hygienické vreckovky.  Prezuvky nie sú v ten deň potrebné.  Žiaci pri nástupe do školy nepotrebujú žiadne potvrdenia ani testy.

              Pred vstupom do školy si žiaci nasadzujú rúška, meria sa im teplota a dezinfikujú ruky. Riadia sa pokynmi svojich triednych učiteľov.  

              Predpokladaná dĺžka 1. vyučovacieho dňa je do 9.45 hod. Následne žiaci odchádzajú zo školy za doprovodu svojich triednych učiteľov domov cez vchody, cez ktoré ráno vstupovali.

              Informácia pre nových žiakov školy: Noví žiaci školy ráno prichádzajú o 7. 30 hod. na sekretariát, kde si ich vyzdvihnú triedni učitelia.

              Informácie k ďalším dňom nájdete v dokumente Pokyny pre všetkých žiakov a rodičov od 3. 9. 2021.

               

              Tešíme sa na spoločné stretnutie.                                          PhDr. Bohuslav Vaľko, riaditeľ ZŠ

            • Letná škola varenia – v hlavnej úlohe PIZZA

            • Naša škola aj tento rok ponúkla žiakom možnosť vzdelávať sa počas leta. Aktivít mali deti neúrekom, ale nakoniec sa našiel priestor a v školskej jedálni sme si urobili mini letnú školu varenia na tému "Výroba domácej pizze." Deti dostali k dispozícii všetky potrebné suroviny a spoločnými silami vytvorili chutnú a voňavú obľúbenú pochúťku. Keďže to sú šikovní kuchári, potrebovali len minimálnu pomoc. Aby sme sa naučili aj niečo z teórie, rozprávali sme sa o tom, odkiaľ pizza pochádza, ako asi vznikol tento „koláč“ v podobe, akej ho poznáme dnes, z čoho sa vyrába cesto, aké suroviny sa používajú na oblohu....

              NIektorí sa posnažili aj doma a napríklad Monika s mamkou cez víkend upiekli kváskovú pizzu. Ak máte záujem, pozrite si naše snaženie TU

            • Zápisný lístok do šk. jedálne

            • Vážení rodičia, v prípade záujmu o stravovanie v ŠJ  je potrebné vyplniť zápisný lístok. Môžete si ho vytlačiť kliknutím TU. Vypísaný ho dieťa prinesie do školy v prvý deň a odovzdá triednemu učiteľovi.. V prípade, že nemáte možnosť zápisný lístok vytlačiť, bude k dispozícii u triedneho učiteľa.

            • Letná škola

            • Fotogaléria

              Aj tento školský rok sme využili výzvu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a zapojili sa do projektu Letných škôl. Našim zámerom bolo ponúknuť žiakom možnosť upevniť si vedomosti, zručnosti a spôsobilosti, ktoré si z rôznych dôvodov nedostatočne osvojili počas školského roka 2020/2021 a zároveň adaptovať sa na nový školský rok.
              Otvorili sme niekoľko skupín vzdelávania z dôvodu diferenciácie žiakov podľa ročníkov. Letná škola neprebiehala vo forme klasického vyučovania. Bolo to vzdelávanie zábavnou, hravou formou. Dve skupinky žiakov spolupracovali s OZ z Podskaly. Ich dopoludňajšie aktivity boli zamerané hlavne na upevňovanie nadobudnutých vedomostí, rozvoj komunikačných schopností, nácvik samoobslužných činností, rozvíjanie tvorivosti a na podporu celkového rozvoja osobnosti žiakov. V popoludňajších hodinách mali žiaci rôznorodý program. Navštívili dopravné ihrisko, miestnu zoologickú záhradu, kino a zahrali si futbal. V stredu absolvovali celodenný výlet do tatranskej obce Štrbské Pleso, spojený s prechádzkou okolo Štrbského plesa.
              Ďalšie dve skupinky žiakov spoznávali naše mesto. Dopoludnia si žiaci opakovali a upevňovali učivo hravou, zábavnou formou a rôznymi aktivitami. Poobede sa vždy vybrali na iné zaujímavé miesto nášho mesta. Navštívili ZOO, galériu, múzeum, dopravné ihrisko. Absolvovali pešiu prehliadku mesta a výlet do časti mesta zvanej Pieskovec k Slovenskému dvojkrížu, odkiaľ sa im naskytol krásny panoramatický výhľad na Spišskú Novú Ves. Letná škola bola skvelým miestom na budovanie nových priateľstiev, zmysluplné trávenie času medzi rovesníkmi a upevňovanie sociálnych kontaktov, ktoré nám tak dlho chýbali.

            • Zmena v poskytovaní dotácií na školské stravovanie

            • Od nového školského roku 2021/2022 sa končí plošné poskytovanie dotácií na stravu v školských jedálňach.

              Dotácia vo výške 1,30 Eur bude poskytovaná : 

              1. na dieťa, ktoré navštevuje ZŠ a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi, alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima. Ak sa vás týka táto kategória, pre viac informácií čítajte TU (kliknite TU).
              2. na dieťa, ktoré navštevuje ZŠ a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šesť rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s ním v domácnosti podľa osobitného predpisu . Táto skutočnosť sa preukazuje Čestným vyhlásením k termínu do 30.7.2021, ktoré je k dispozícii na stiahnutie TU, prípadne ho nájdete v tlačenej podobe vo vestibule školy. Vyplnené vyhlásenie za každého rodiča, s ktorým dieťa žije v spoločnej domácnosti zvlášť, vhoďte do schránky školy umiestnenej vo vestibule.

              Rodičia, ktorí majú záujem o to, aby sa ich dieťa stravovalo v školskej jedálni a spadajú do uvedených kategórií, môžu predložením príslušných dokladov požiadať o zníženie ceny stravnej jednotky o výšku dotácie. Bližšie informácie si môžete pozrieť :

              https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina/dotacie-pre-deti/poskytovanie-dotacii-na-stravu-v-novom-skolskom-roku-2021-2022.html?page_id=1102173

              V prípade doručenia dokladov po uvedenom termíne nevieme zaručiť, že bude možné uplatniť nárok na dotáciu pre dieťa už od septembra.

            • Logická olympiáda

            • 9. júna 2021 sa uskutočnilo finálové kolo Logickej olympiády intelektovo nadaných žiakov. Finálové kolo prebehlo online formou využitím LMS Moodle prostredia. Logická olympiáda intelektovo nadaných žiakov patrí do portfólia súťaží celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným. Do finále sa zapojilo 53 najúspešnejších súťažiacich v kategórii 1.-4. ročník ZŠ a 66 najúspešnejších súťažiacich v kategórii 5.-9. ročník ZŠ. Úlohou súťažiacich bolo vyriešiť dvadsať logických úloh za stanovený max. čas.
              Našu školu reprezentovali Natália Hagovská a Samuel Ištvanik zo IV.A, Tomáš Vitko z IX.A. a Lenka Nováková z VIII.A. Všetkým sa v súťaži darilo a stali sa úspešnými riešiteľmi. Najlepšie umiestnenie dosiahla Lenka Nováková, ktorá stratila len 3 body na víťaza. Žiakom srdečne blahoželáme a prajeme, aby sa im darilo aj v budúcnosti.

               

            • Matematický klokan

            • Matematický klokan je najväčšia medzinárodná matematická súťaž pre žiakov základných a stredných škôl.

              Súťaž sa uskutočnila 19. 4. 2021.

              Do tejto súťaže sa zapojilo 58 žiakov našej školy, 56 žiakov 1. stupňa a 2 žiaci 2. stupňa. Súťažiaci boli ocenení diplomami a vecnými cenami.

              Úspešní riešitelia 1. stupňa:

              - D. Comba – 1. B

              - D. Vrábeľ – 1. D

              - L. Z. Vaščáková – 2. A

              - O. Palkovič, M. Bušovský, F. Janečko – 2. C

              - T. Comba – 3. A

              Celkovým víťazom a školským šampiónom našej školy sa stal žiak 1. B triedy Damián Comba.                            

              Srdečne blahoželáme.

               

            • Veľký olympijský kvíz

            • Slovenská asociácia športu na školách aj v tomto školskom roku zorganizovala súťaž – Veľký olympijský kvíz. Súťažilo sa v 4 kolách / Netradičné športy, Slovenský plavecký šport, Letný európsky olympijský festival mládeže 2021, Mölkky, Golf, Baseball / V rámci dištančného vzdelávania sa zúčastnili aj žiaci našej školy. Prinášame Vám výsledky.
              Celkové hodnotenie najlepších jednotlivcov za všetky 4 kolá v rámci Slovenska:
              1.Magdaléna - Gymnázium Jana Belková ul. Ľ. Štúra 35, 023 54 Turzovka
              2.Simona - SOŠ PaS Hattalova 968/33, 029 01 Námestovo
              3.Tatiana - Gymnázium Jana Belková ul. Ľ. Štúra 35, 023 54 Turzovka
              4.Kristián - SOŠ polytechnická J.A.Baťu, štefániková 39, 05921 Svit
              5.Samuel - Gymnázium Jana Belková ul. Ľ. Štúra 35, 023 54 Turzovka
              6. Sofia – ZŠ Krosnianska 4, Košice 04022
              7. Laura Petrášková – ZŠ Ing. O. Kožucha 11, SNV 05201
              8. Daniel – ZŠ s MŠ K. Rapoša, Pionierska 4, Brezno 97701
              9. Gregor - ZŠ Krosnianska 4, Košice 04022
              10. Aneta - ZŠ s MŠ Zubák 192, Zubák 02064

              Poradie škôl po všetkých 4 kolách v rámci Slovenska:
              1. miesto – ZŠ Krosnianska 4, Košice 04022
              2.miesto – ZŠ Ing. O. Kožucha 11, SNV 05201
              3.miesto – ZŠ s MŠ Školská 7, Bojnice 97201

              Ďakujeme naším žiakom a veríme, že sa zapoja do ďalších olympijských aktivít.

            • ,,Hviezdoslavov Kubín“ – obvodné kolo

            • Dňa 25. mája 2021 sa konalo v priestoroch našej školy obvodné kolo v umeleckom prednese poézie a prózy HVIEZDOSLAVOV KUBÍN, kde nás svojím vystúpením reprezentovali 6 recitátori. Do poslednej chvíle ohrozená prezenčná súťaž v čase komplikovanej pandemickej situácie sa napokon predsa len uskutočnila, hoci v inej forme. Porota hodnotila recitátorov z nášho obvodu na základe videozáznamu recitátora. Zvládli to výborne!

              Do okresného kola z 1. miesta postúpila Chiara Matiašovská /4.A trieda/, Patrícia Nováková /6.A trieda/ a Carlota Sofia  da Cruz /8.A trieda/.

              Natália Olejníková /2.B trieda/, Martin Kokoruďa /6.A trieda/, Nela Štepitová /7.C trieda / sa umiestnili na 3. mieste.

              Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školu.

            • Celoštátne kolo v Pytagoriáde

            • Vynikajúco si počínal Adam Klein zo 6.A triedy v matematickej súťaži Pytagoriáda. Výbornými výsledkami v okresnom kole sa dostal na celoštátne kolo medzi najlepších na Slovensku nielen vo svojej kategórii P6, ale aj vo vyššej kategórií P7. Výborne si počínal aj tam. V kategórií P7 obsadil vynikajúce 4. miesto a aj v kategórií P6 obsadil 6. miesto na Slovensku.
              Blahoželáme Adam a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy a želáme veľa úspechov v ďalších súťažiach. 

            • Janko Hraško v škole

            • Deň detí sa nikdy nezaobíde bez sladkých prekvapení od Rady rodičov a našej ŠJ. Nebolo tomu inak ani teraz. Tento rok k tomu pribudlo aj divadelné predstavenie Janko Hraško, ktoré si mohli naši žiaci 1. st. a 5. roč. tak trochu netradične pozrieť online premietnutím cez dataprojektor. Tradičná rozprávka Spišského divadla v netradičnom formáte napriek tomu zaujala a deti si ju pochvaľovali. Výsledkom ich vnútorného prežívania príbehu sú aj tieto práce niektorých našich žiakov, ktoré nájdete TU

            • Ponuka Letnej školy 2021 pre deti našej školy

            • Základná škola, Ing. O. Kožucha 11 organizuje počas nadchádzajúcich prázdnin Letnú školu pre žiakov 1. st. Cieľom je okrem zmysluplného trávenia voľného času v Spišskej Novej Vsi a okolí súčasne pripraviť deti formou hier a zaujímavých vyučovacích aktivít aj na začiatok školského roku. 
              Letná škola sa uskutoční 16. – 20. 8. 2021 v čase od 7. 30 – 15.30 hod.
              Počet voľných miest je obmedzený na 50 a v prípade väčšieho záujmu budú uprednostnené deti, ktoré počas tohto školského roku nemajú dôkladne utvrdené preberané učivo.
              Bližšie informácie a spôsob prihlásenia do Letnej školy Vám poskytnú triedne p. učiteľky.

            • Oznam o nehodnotení niektorých predmetov

            • Oznamujeme rodičom a žiakom školy, že v 2. polroku šk. roku 2020/21 sa nebudú hodnotiť tieto predmety:
              1. roč. – VYV, NBV, HUV, TSV, INF,
              2. - 4. roč. - NBV, INF, HUV, TSV,
              2. st. - NBV, INF, HUV, TSV, VYV, PVC (Pracovné vyučovanie), THD (Technika), JSE(Jazykový sprievodca), GMU (Počítače a multimédiá).

              ETV sa nehodnotí počas celého šk. roku. Žiaci budú mať pri týchto predmetoch na vysvedčení formulku absolvoval/neabsolvoval.

            • Celoslovenská výtvarná súťaž „Ornament očami Spišiakov

            • Aj tento školský rok sme sa zapojili detskými výtvarnými prácami do celoslovenskej výtvarnej súťaže Ornament očami Spišiakov. Našim cieľom bolo spopularizovať slovenskú ornamentálnu tvorbu a prispieť tak k šíreniu povedomia o našich tradíciách uchovaných v ornamentoch. Boli sme úspešní. V kategórii A (žiaci I. stupňa ) žiak Ľ. Vincze obsadil 2. miesto, v kategórii B (žiaci II. stupňa) žiak M. Boroš obsadil 3. miesto. Oceneným srdečne blahoželáme. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník.