• Novinky

            • Exkurzia v Martine

            • Dňa 11.5.2022 sa pre žiakov ôsmych tried uskutočnila literárno-dejepisná exkurzia do Martina. Ôsmaci mali možnosť navštíviť Slovenskú národnú knižnicu, v ktorej sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií z histórie Matice slovenskej i z činnosti samotnej knižnice a absolvovali prednášku o historických knihách a tlačiach. Po prechádzke historickým centrom mesta sa žiaci presunuli na komentovanú prehliadku Národného cintorína, v rámci ktorej sa mohli dozvedieť viac o životných osudoch našich známych národných dejateľov. Po peknom slnečnom dni sa v podvečerných hodinách vrátili domov s konštatovaním, že exkurzia bola po kovidovom období príjemným spestrením ich každodenných školských povinností. 

              Fotogaléria

            • Šaliansky Maťko - krajské kolo

            • Dňa 29.4.2022 sa v Košiciach uskutočnilo krajské kolo súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko. Náš okres i našu školu reprezentovala žiačka Dorota Beťková zo 6.A triedy, ktorá vo svojej kategórii získala Čestné uznanie. Blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalších prednesových súťažiach. 

              Fotogaléria

            • Logická olympiáda

            • Finálové kolo už 10. ročníka Logickej olympiády sa uskutočnilo 25. apríla a zúčastnilo sa ho 84 intelektovo nadaných žiakov z celého Slovenska v kategórii A a 86 v kategórii B. Z celkového počtu 170 súťažiacich bolo 124 chlapcov a 46 dievčat. Ide o intelektovo nadaných žiakov postupujúcich zo školských kôl súťaže, v ktorých bolo tento rok celkovo zaregistrovaných 2271 žiakov. Súťažiaci preverili svoje schopnosti v riešení úloh zameraných na logický, matematický a priestorový úsudok a verbálne myslenie. Na vypracovanie 20 súťažných úloh mali žiaci 90 minút. Našu školu reprezentovali Lenka Nováková a Damián Kvasňák za 2. stupeň a Jakub Rosenberger a Dávid Burčík za 1. stupeň. Tí mladší získali cenné skúsenosti a tí starší sa nestratili a patrili medzi úspešných riešiteľov. Ďakujeme za reprezentáciu školy.
               

            • „Mc Donald Cup“ – okresné majstrovstvá vo futbale žiakov ZŠ

            • Dňa 2.5. 2022 sa konalo základné kolo v minifutbale základných škôl „Mc Donald Cup“  v škole Zd. Nejedlého SNV, kde naši  žiaci vyhrali všetky zápasy a zabezpečili si postup na okresné majstrovstvá v minifutbale žiakov ZŠ.  Okresné kolo  sa konalo  4.5. 2022 v ZŠ Komenského Smižany a tam si už žiaci zahrali s víťazmi  základných kôl. Svojou  bojovnosťou  a húževnatosťou  obsadili zaslúžené 1. miesto.
              Našu školu reprezentovali: 4.A - Tobias  Comba, Filip Palkovič, Tomáš Uhliar, Alexia Bebjaková, 4.B – Peter Košalko, 4.C – Timotej Frankovič, 4.D – Benjamín Biacovský, Damián Kristev, Táňa Demečková, 3.C – Oliver Palkovič, 3.D – Filip Vrábeľ, 2.A – Tony Retter
              Srdečne blahoželáme a držíme palce v krajskom kole.

              Fotogaléria

            • Slávik Slovenska 2022- obvod

            • Odam še ňeodam, i doma še pridam.
              Ja svojej maceri čežko robic ňedam.

              [:Na gambočki kupca mala a na líčka maľara,
              čom by ja še Bože hore ňetrimala.:] ♪
              Dňa 28.04.2022 sa uskutočnilo obvodné kolo súťaže Slávik Slovenska 2022. Tento 30. ročník celoštátnej speváckej súťaže detí a mládeže v interpretácii ľudovej piesne reprezentovali i naše žiačky: Pavla Pružinská z 3.B a Sophia Hudáková zo 7.B. Žiačky zaspievali jednu nimi vybranú skladbu a jednu skladbu zo spevníčka. Napriek náročnej organizácii počas posledných rokov, boli všetci účastníci súťaže na vysokej úrovni. Medzi nimi aj naše dievčatá, ktoré sa, bohužiaľ, neumiestnili na prvých troch miestach, no pevne verím, že radosť zo spievania ľudových piesní je jednou z vecí, ktorá v nich bude pretrvávať naďalej. Tešíme sa na ďalší ročník súťaže!

              Fotogaléria

            • Také divadlo sme tu ešte nemali!

            • Unikátna divadelná maringotka ťahaná konským záprahom... presne tak pricestovalo do našej školy Drevené divadlo, aby jeho herci deťom z ŠKD zahrali marionetovými bábkami predstavenia Čert a Kača. Pod holým nebom a s drevenými bábkami tak, ako sa hrávalo pred mnohými rokmi či storočiami. Predstavenie bolo viac než len divadlo. Bolo pripomienkou zašlých dôb. Pobavilo, no najmä inšpirovalo deti. Po dlhej pandémii si to naozaj užili. A všetko to zachytili aj kamery RTVS. Naše fotky zasa ponúkame vo fotogalérii.

            • Zber papiera a tetrapakov

            • Milí rodičia a žiaci, od 9.5.2022 do 11.5.2022 (pondelok - streda) sa uskutoční zber papiera a tetrapakov v čase od 14.00 hod. do 16.00 hod. Tetrapaky je potrebné mať spočítané. Ak máte väčšie množstvo papiera, veľmi nám pomôže, ak ho v uvedené dni odveziete priamo na zberný dvor Brantner Nova, Sadová ul. Potvrdenie odovzdá žiak triednemu učiteľovi.Teší sa na Vás Zelená škola.

            • Okresné kolo Biologickej olympiády D

            • Dňa 21.4.2022 sa na ZŠ Komenského v Spišskej Novej Vsi uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády D kategórie. V teoreticko-praktickej časti dosiahli vynikajúce umiestnenie žiaci 7.A triedy. Martin Kokoruďa obsadil 1. miesto a Alex Szilvási 4. miesto.Srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

            • Poďakovanie

            • Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí prejavili našej škole dôveru a zapísali k nám svoje dieťa do 1. ročníka. Veríme v obojstranne plodnú spoluprácu i úprimný záujem o našu, odteraz už spoločnú školu. Všetci učitelia sa už teraz tešia na nových prváčikov. Do skorého videnia.

            • RTVS u nás na návšteve

            • Štvrtok bol dlhoočakávaným dňom pre všetkých našich žiakov. V rámci nakrúcania upútavky k súťaži  NAJŠKOLA ROKA 2022 k nám zavítal štáb RTVS, aby nakrútil upútavku o našej škole. Hlavným magnetom pre žiakov bol určite moderátor, influencer a youtuber EXPLO, ktorého nadšene vítali všetci naši žiaci. Niektorí mali šťastie a mohli ho osobne pozdraviť, iní sa s ním odfotili, porozprávali alebo získali vytúžený autogram. V priebehu hodiny a pol štáb nakrútil potrebné zábery a vydal sa za natáčaním do ďalšej školy. Májového 1. kola súťaže v  Bratislave sa z našej školy zúčastní vyše 30 žiakov a my im budeme držať palce, aby sa prejavili ako skutoční Bojovníci z Kožušky.

              Fotogaléria

            • Oznam o zvýšení ceny stravného v ŠJ

            • V súvislosti so stúpajúcimi cenami potravín a energií dochádza od 1. mája 2022 na základe rozhodnutia zriaďovateľa  (Dodatok č. 1 k VZN č. 3/2021) k zvýšeniu ceny obeda pre prvý stupeň o 0,13 Eur (celková cena za 1 obed tak bude 1,71 Eur) a pre druhý stupeň o 0,14 Eur (celková cena za jeden obed tak bude predstavovať 1,80 Eur). Keďže šeky na mesiac máj už boli rozdané, doplatok bude zohľadnený v najbližšom šeku. Ďakujeme za pochopenie.

            • Hviezdoslavov Kubín – okresné kolo

            • V tomto roku sa realizuje už  68. ročník celoštátnej postupovej súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy. Okresné kolo sa v našom meste konalo v priestoroch Spišskej knižnice  29.3.2022. Našu školu reprezentovali recitátori, ktorí sa v obvodnom kole umiestnili na 1. mieste – Chiara Matiašovská, Martin Kokoruďa a Karolína Brateková. Carlota  Sofia da Cruz postúpila do okresného kola automaticky ako víťazka krajského kola  z predchádzajúceho roka.  A práve Carlota upútala svojím prednesom prózy porotu a odniesla si diplom za 3. miesto. Srdečne blahoželáme a všetkým ďakujeme za vzornú reprezentáciu!

            • NAJŠKOLA ROKA 2022

            • Naša škola sa zapojila do súťaže NAJŠKOLA ROKA 2022, ktorú bude od mája natáčať STV a aj naše družstvo žiakov a učiteľov pôjde súťažiť s inými školami do Bratislavy. A práve v tento štvrtok navštívi našu školu štáb STV aj s populárnym moderátorom, známym youtuberom a influencerom EXPLOM. Ten sa bude so svojim štábom pohybovať počas prvých vyučovacích hodín po škole, aby natočil krátky šot, v ktorom predstaví našu školu. Stretnúť sa, či odfotiť sa s EXPLOM budete mať možnosť aj vy buď v škole alebo aj pred ňou, dôležité však je, aby ste si sami alebo s pomocou triednych učiteľov pripravili na privítanie nejaké transparenty, plagáty, obrázky, ktorými budete propagovať našu školu alebo samotnú súťaž NAJ ŠKOLA ROKA 2022, prípadne vítať samotného EXPLA. Svoje výtvory predstavte do stredy svojim triednym učiteľom alebo p. u. Murgáčovej. Tí najkreatívnejší budú tvoriť uvítací špalier pred školou. Veríme, že aj s vašou pomocou sa nám podarí ukázať, že v našej škole to žije a spoločne dokážeme, že sme najlepší!!!!

            • Bedminton - okresné kolo

            • V dňoch 21. a 22. apríla sa v Smižanoch uskutočnilo okresné kolo vbedmintone chlapcov a dievčat. Chlapci  Patrik Sliva, Dominik Sliva, Daniel Catala Giménez prehrali v skupine len raz, ostatné zápasy v skupine aj oumiestnenie zvládli. Celkovo obsadili 4. miesto. Dievčatá Nela Štepitová,Vanda Hadušovská, Simona Hadušovská nenašli premožiteľky, suverénne zvíťazili a budú nás už 3. krát reprezezentovať na krajskom kole vKošiciach. Ďakujeme za radosť z hry a  úspešnú reprezentáciu školy.

              Fotogaléria

            • OZNAM O ZRUŠENÍ POVINNOSTI NOSENIA RÚŠOK

            • Vzhľadom na zlepšujúci sa vývoj epidemickej situácie COVID-19 Vám chceme dať do pozornosti, že od štvrtka  21. apríla 2022 sa zmiernia opatrenia v oblasti prekrytia dýchacích ciest a domácej karantény úzkych kontaktov.
              Na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 32/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest, sa ruší povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest  použitím respirátora / rúška v spoločných priestoroch školy a školského zariadenia.
              Na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 33/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k izolácií osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19 a karanténe osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, po úzkom kontakte s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 nebude potrebné nastúpiť automaticky do karantény.
              Tieto informácie a zmeny budú detailnejšie rozpracované v manuáli ŠKOLSKÝ SEMAFOR, po ktorého zverejnení Ministerstvom školstva Vás budeme informovať.

            • IQ olympiáda

            • Začiatkom mesiaca apríl sa pod záštitou p. prezidentky Zuzany Čaputovej konalo školské kolo v IQ olympiáde, kde žiaci v priebehu 30 minút museli vyriešiť 25 rôzne ťažkých logických úloh. Zo školy sa zapojilo vyše 30 žiakov a najviac sa darilo Adamovi Kleinovi z 7.A triedy (dosiahol najlepší výsledok medzi žiakmi košického a prešovskéhop kraja a 8. najlepší na Slovensku) a Carlote Sofii da Cruz z 9.A triedy a Lenke Novákovej z 9.A triedy. Všetci traja postupú na regionálne kolo, medzi 80 najlepších z KE a PO kraja, ktoré sa uskutoční 13. mája. Blahoželáme im a držíme im palce. 

            • Matematická olympiáda - okr. kolo

            • 12. 4. sa v zasadačke mestského úradu v SNV uskutočnilo okresné kolo v matematickej olympiáde žiakov 6. až 8.  ročníka. Naši žiaci sa opäť umiestnili na popredných miestach a výborne reprezentovali našu školu za čo im ďakujeme a blahoželáme im.
              Výsledky:
              6. ročník Dominik Sliva 6.A 2. miesto, Richard Geci 6.A a Marko Želinský 6.D 11. miesto a Silvio Lacika 18. miesto (všetci boli úspešními riešiteľmi).  
              V 7. ročníku sa našim žiakom mimoriadne darilo: Matúš Vresilovič 1. miesto, Matúš Hecko 7.A 2. miesto a Adam Klein 7.A 3. miesto.
              V 8. ročníku Patrik Sliva 4. miesto  Damián Kvasňák 7. miesto, obaja boli úspešní riešitelia. 

            • Dievčatá na okresnom kole bronzové!

            • S radosťou a nadšením, že sa konečne spustili po dvoch rokoch aj športové súťaže sme sa s družstvom dievčat zúčastnili základného kola vo floorballe, ktoré sa konalo na našej škole vo štvrtok 07.04.2022. Dievčatá si po výbornom výkone a víťazstve nad ZŠ sv.Cyrila a Metoda vybojovali účasť  na finálový turnaj, ktorého sa zúčastnilo 6 najlepších družstiev z okresu Spišská Nová Ves .

              Dievčatá sa v pondelok 11. 04. 2022 postupne stretli s rovesníčkami zo ZŠ Lipová, nad ktorou sme zvíťazili po vynikajúcom výkone, v ďalšom zápase sme sa stretli so ZŠ Nejedlého, ktorej sme podľahli a na záver  sme bojovali so ZŠ Komenského Smižany o konečné 3.miesto.

              Zápas to bol veľmi bojovný a vyrovnaný z obidvoch strán, keďže stretnutie skončilo výsledkom 3:3 a nasledovali samostatné nájazdy, v ktorých sme boli úspešnejšie a dievčatá si právom odnášali diplom za 3.miesto a pohár.

              Našu školu reprezentovali – Sára Kleinová, Lea Horváthová, Sophia Šlenkerová, da Cruz Carlota, Lenka Nováková, Alexandra Mrovčáková, Nela Štepitová, Nikola Vilkovská, Tamara Hasajová, Tereza Hasajová, Simona Hadušovská, Vanda Hadušovská, Vanesa Neuvirthová.

              Fotogaléria

            • Biblická olympiáda

            • V mesiaci marec sa uskutočnilo školské kolo Biblickej olympiády, ktorej sa zúčastnili žiaci 5.-8. ročníkov v počte 25 súťažiacich. Tí si otestovali svoje vedomosti zo Starého zákona – Kniha Jozue, Kniha Tobiáš a Nového zákona – Skutky apoštolov. Víťazmi školského kola sa stali Martin Kokoruďa, Gréta Kočíková 7.A a Tobias Kuda 7.C. Žiaci ako družstvo postúpili na dekanátne (okresné) kolo, kde boli úspešnými riešiteľmi a umiestnili sa na peknom 4. mieste. Srdečne blahoželáme