• Novinky

            • Školská kalokagatia 2024

            • Propozície, tabuľky, diplomy pripravené. Pripraviť sa, pozor , štart.  A tak 25.6.2024 na ZŠ Ing. O. Kožucha v Spišskej Novej Vsi odštartovala Školská Kalokagatia. Žiaci si na pochodovú hudbu nastúpili pod svojimi názvami a vlajkami. Kreativite sa medze nekládli. Verte tomu, že to bolo krásne. Pozdraviť nás prišiel aj predseda Olympijskeho klubu SPIŠ pán Viliam Mjartan. Na olympijsku hymnu prišli dievčatá s olympijskymi kruhami, pochodňou a vavrínovým vencom. Nasledoval sľub pretekárov a rozhodcov a oceňovanie 10 naj športovcov školy.  A potom to už vypuklo. Prvá z disciplín bol beh olympijskeho dňa. Rozhodcovský zbor bol na 100% pripravený. Veď musel rozhodovať vo viacerých disciplínach. Kolektívne – futbal, prehadzovaná, vybíjaná, štafety, preťahovanie lanom, basketbal, volejbal, florbal. Individuálne športy - člnkový beh 10 x5m, skákanie na švihadle, šach, stolný tenis, výdrž v zhybe, skok do diaľky, šplh, šípky, bedminton. Dosť, čo poviete? Každý z 350 žiakov 2. stupňa mal možnosť si niečo vybrať. Niektorí veruže nevedeli, kde skôr skočiť. Nechýbal pitný režim, nejaké to ovocie, / ďakujeme školskej kuchyni /  disdžokej. Pokračovalo sa 26.6.  Dohrali sme futbal a vybíjanú a začali  florbalom a bedmintonom. Cca o 11.30  všetky triedy prišli do veľkej telocvične, kde sme rozdávali diplomy a ceny pre tých najlepších. Dostali sme aj čestné uznanie od OK SPIŠ za rozvoj olympionizmu na škole a takisto p. uč. Murgáčová. A tak dvojdňový maratón športu vyvrcholil.  A verte tomu, že to fachčilo. Každý mal svoju úlohu, ktorú si splnil tak ako sľuboval. Veď SME JEDEN TÍM.

              Fotogaléria

            • Skvelá práca sa podarila

            • Rekonštrukcia  veľkej chodby  na 1. podlaží je na konci, dnes sme mali možnosť  konečne vidieť prácu našich žiakov, ktorým sa pod vedením p. u. Ceterovej zo ZUŠ podarila skvelá vec, keď na jednej strane zatraktívnili  naše priestory a súčasne poskytli názorný materiál pri vyučovaní morských a sladkovodných živočíchov pre svojich pedagógov. Skvelé na tom je, že  pritom využili aj prvky existujúcej architektúry, ktorú vhodne zakomponovali do celého obrazu. Nájdete ich? 

              Fotogaléria

            • Môj letný gurmánsky zážitok

            • Leto sa opäť hlási o slovo a s ním aj prázdninová výzva školskej jedálne. Naposledy sme od vás dostali pekné príspevky, preto verím, že aj tento rok to nebude inak.

              Pre koho je výzva určená? Predsa pre všetkých nadšencov dobrého a zaujímavého jedla.

              Čo sa do výzvy počíta? Všetko, čo vás na potulkách počas prázdnin zaujme v rámci ochutnávania. Či to bude zaujímavé jedlo, nápoj, dezert, ktorý ste niekde vyskúšali alebo si doma pripravili.

              Forma? Pošlite fotku/fotky s názvom prípadne krátkym komentárom.
              Kde sa príspevky posielajú? Príspevky posielajte na sj.zskozuchasnv@gmail.com

              Uzávierka? V septembri si urobíme malé zhrnutie a vyhodnotenie.

              Začiatkom nového školského roka môžeme takto inšpirovať aj ostatných a urobiť si peknú prezentáciu toho, čo ste v lete ochutnali. Už teraz sa na vaše príspevky tešíme.

            • Mestská športová olympiáda žiakov na 1. stupni ZŠ

            • Tento rok sa veľmi tešíme, lebo putovný pohár MŠO bude na našej škole celý rok.Ako škola sme sa umiestnili na 1. mieste s vysokým náskokom bodov. Počas roka prebiehali športové súťaže medzi všetkými školami v meste. Zúčastnili sme sa všetkých súťaží: malý futbal, florbal, minibasketbal, bedminton,vybíjaná, prehadzovaná, atletika, hokejbal a plávanie.Pani učiteľky Alenka, Majka, Števka a Vierka sa chcú poďakovať všetkým deťom, ktoré sa svojou vytrvalosťou, šikovnosťou a pevnou vôľou zúčastnili na týchto súťažiach. Prajeme všetkým športovcom ešte veľa športových úspechov.

              Fotogaléria

            • Superfinále – Gymnastický štvorboj chlapcov ZŠ

            • Celoštátne kolo Gymnastický štvorboj dňa 11. a 12. 6. 2024 nám priniesol kopec nových skúseností a zážitkov. Samotná súťaž sa konala dva dni v prekrásnom športovom komplexe X –bionic Sphere Šamorín. Slávnostné otvorenie prebiehalo za prítomnosti významných osobností a bolo doplnené pestrým programom. Organizátori si pre športovcov pripravili rôzne aktivity. Prišli nás podporiť aj rodičia, ktorí celý priebeh súťaže prežívali s nami. Všetky disciplíny sa konali v gymnastickej hale. V samotnej súťaži sa Juraj Škorvanek umiestnil ako tretí najlepší individualista na Slovensku. Družstvo chlapcov sa umiestnilo na krásnom 4. mieste, do tretieho miesta nám chýbalo 0,2 boda. Našu školu reprezentovali: Tomáš Hric, Matej Palička, Juraj Škorvanek – 3.A, Peter Roguľa– 3. C, Boris Faltin 2.B.

              Ako trénerka som hrdá na všetkých chlapcov, ktorým veľmi pekne ďakujem za reprezentáciu školy.

              Fotogaléria

            • Spišské športové hry detí a mládeže 2024“ na 1. stupni

            • Dňa 14.6. 2024 sme sa zúčastnili na Spišských  športových hrách  detí a mládeže 2024, kde naši žiaci z 1. stupňa reprezentovali našu školu v malom futbale žiakov 3. a 4. ročníka ZŠ a v mini-basketbale žiakov a žiačok.

              Malý futbal  sa konal na ZŠ Zd. Nejedlého SNV, kde  sme sa umiestnili na peknom 3. mieste. Našu školu reprezentovali: 4.B -  Damián Comba, 4.C – Tomáš Hamráček, Alex Zajac, 4.D – Dávid Vrábeľ, 3.A - Juraj Škorvanek, Adrián Kerita, 3.B – Adam Lesňák, Martin Pollák, 3.C - Peter Roguľa, Lukas Mozgi. Fotogaléria TU

              Mini - basketbal žiačok a žiakov 1. - 4. ročníka ZŠ sa konal v Športovej hale, kde krásne 1. miesto získali  dievčatá aj chlapci. Našu školu reprezentovali: 4.C –Denisa Demečková, Diana Brziaková, Stela Baldovská, 4.D – Timea Biacovská, 3.B – Natália Lešková, Vivien Gerda, 4.A – Matias Kozub, Maximilián Dirk Hollaar, Adam Francisty, 4.B – Tobiáš Hovaňák, 3.B -  Adam Kubek, 1.B -  Sebastián Hovaňák. Fotogaléria TU

              Všetkým srdečne blahoželáme.

            • Mestské kolo RP

            • Dňa 12. 6. 2024 sa v priestoroch Multifunkčného energeticko - baníckeho centra Barbora uskutočnilo mestské kolo prezentácií ročníkových prác žiakov našej školy. Týchto prezentácií sa zúčastnili postupujúci žiaci zo školského kola so svojimi skvelými práci z rôznych oblastí.

              1.Fantastické zvery - Zahájnice - Viliam Bielek - II.A

              2.O hip - hope – Stella Janíková – II.A

              3.Môj legosvet – Zina Karpinská – III.A

              4. Stavba domu – Maximilián Dirk Hollaar – IV.A

              5. Zvuk okolo nás – Viktória Ferencová – IV.A

              6. Hydraulika – Gregor Jasečko – VI.A

              7. Starostlivosť o včely počas roka - Tomáš Uhliar VI.A

              8.Madeira – môj cestovateľský zážitok – Šimon Mikuľak – VIII.A

              9.Hrám na hudobnom nástroji – Martin Kokoruďa – IX.A

              Predviedli svoje zručnosti, predstavili svoje vedomosti a celé dopoludnie sa viedlo v duchu zaujímavých informácií, vedy ale aj hudby a cestovania.

              Víťazmi mestského kola sa stali:

              1. Stavba domu – Maximilián Dirk Hollaar – IV.A

              2. Hydraulika – Gregor Jasečko – VI.A

              3. Starostlivosť o včely počas roka - Tomáš Uhliar VI.A

              Srdečne blahoželáme a prajeme ešte veľa výborných nápadov pri tvorbe ročníkových prác.

              Fotogaléria

            • MŠO žiakov 1. stupňa ZŠ v plávaní

            • V piatok 14. 6. 2024 sme sa zúčastnili MŠO v plávaní na ZŠ Z. Nejedlého SNV.

              Umiestnenia:

              Štafeta družstiev 1.miesto: Adam Mišenčík 4.C, Norbert Strmeň 2.B, Gréta Vrábeľová 2.C, Anna Mária Novysedláková 4.D25 m
              voľný spôsob chlapci:
              Adam Mišenčík 4.C - 1. miesto, Norbert Strmeň 2.B - 2. miesto
              50 m voľný spôsob chlapci: Adam Mišenčík 4.C - 1. miesto, Norbert Strmeň 2.B - 3. miesto
              25 m voľný spôsob dievčatá: Gréta Vrábeľová 2.C - 5. miesto
              50 m voľný spôsob dievčatá: Gréta Vrábeľová 2.C - 4. miesto

              Chceme pochváliť všetkých a obzvlášť našich druhákov, ktorí súperili so štvrtákmi a s hrdosťou reprezentovali našu školu. Srdečne blahoželáme.

              Fotogaléria

            • Letné číslo časopisu OKO

            • Drahí kolegovia, milí žiaci a priaznivci časopisu OKO,na sklonku tohto týždňa, kedy už všetci odrátavame posledné dni školského roka, po prvej výstupnej previerke, ktorú máme úspešne za sebou, si Vám dovoľujeme predstaviť letné číslo nášho časopisu OKO. Veríme, že prinesie trochu slnečných lúčov do uplynulých upršaných dní, fúkne vietor do plachiet každodenného bytia. Nalaďme sa spolu na letnú vlnu plnú zábavy a nových dobrodružstiev! 😊Len jedno kliknutie TUCasopis_OKO_-_letne_cislo_2024.pdf Vás delí od krásneho estetického zážitku.Teraz je ten správny čas zatiahnuť ručnú brzdu, spomaliť.Originálnu, nekomprimovanú verziu letného čísla nájdete na web stránke školy.Príjemné čítanie, priatelia.S pozdravomredakčná rada časopisu OKO

            • Urob maskota Olympijskych hier v Paríži.

            • A tak deti začali. Vytlačili sme si maskota, zalaminatovali a vyvešali vo vestibule. Ďalšie vytvorili z tvrdeného materiálu, papiera, nálepky, kreslili, šili. Ale najväčšie prekvapenie nás čakalo, keď jedna žiačka priniesla ušitých 3 krásnych maskotov, ktoré ušila jej babka. Krása. Takže aj takto sme si pripomenuli olympiádu v Paríži.

              Fotogaléria

            • Recitačná súťaž v prednese poézie a prózy v NEJ

            • Karpatskonemecký spolok na Slovensku každoročne organizuje súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy v nemeckom jazyku. Okresné kolo súťaže sa uskutočnilo v SNV, kde v kategórii 3.-4.roč. v prednese poézie Adrián Kerita 3.A obsadil 1. miesto, v kategórii 8.-9.roč. v prednese poézie Tatiana Lesňáková 9.D obsadila 2.miesto, v prednese prózy Martin Kokoruďa 9.A obsadil 2.miesto. Adrián Kerita 3.A postúpil do krajského regionálneho kola súťaže, ktoré sa konalo v Kežmarku a získal 2. miesto. Srdečne blahoželáme.

              Fotogaléria

            • Opäť celoštátne kolo

            • Už štvrtý krát po sebe mala naša škola zastúpenie vo celoskovenskom kole matematickej súťaže v PYTAGORIÁDE. 5. 6. 2024 sa v hoteli Suza v Bratislave stretli najlepší riešitelia okresných kôl v kategóriách P6, P7 a P8. Medzi nimi bol opäť po roku aj žiak 8.A triedy Dominik Sliva. V najsilnejšej konkurencii skončil na vynikajúcom 7. mieste. Blahoželáme a veríme, že aj o rok budeme mať riešiteľa celoštátneho kola.

              Fotogaléria

            • Literárna súťaž „Paríž 2024 - Olympijské pohľadnice“

            • V rámci tejto výzvy sa aj naši žiaci na ZŠ Ing. O. Kožucha 11 v Spišskej Novej Vsi zapojil. Posielali krásne odkazy na užvytvorené kartičky, ktoré sme dostali od SOŠV, ale vytvárali si aj svoje. Na výtvatrnej výchove, informatike vytvorili krásne pohľadnice. Kreativite sa medze nakládli. A verte, že vyšli pekné výtvory. Takže posielame, prajeme veeeľa úspechov naším športovcom. Dúfame, že sa im odkazy budú páčiť a pre našu Novovešťanku Noru Jenčušovú posielame špeciálny odkaz. Dúfame, že sa jej bude páčiť.

              Fotogaléria

            • OLYMPIJSKA AKTIVITA č.13 - Bosonohá olympiáda pre ŠKD

            • Ako ináč – no predsa na boso. Bosá chôdza a čerstvý vzduch stimulujú mozog. Deti si vyskúšali, ako to je robiť rôzne aktivity bosými nohami na 11 stanovištiach. Zberať cestoviny, precítiť piesok, vodu, kamienky atď. A to všetko sa dialo v duchu – Cesta okolo sveta. Spoznávali rôzne krajiny, ich tradície, históriu. Fakt si prešli každý jeden kontinent, svetadiel. Za splnené úlohy dostali veľký poklad. Aj takto sa dá oslavovať olympionizmus - pohyb, vedomosti – kalokagatia.

               Fotogaléria

            • Obete násilia

            • Prvý júnový týždeň 2024 žiaci 9. B, C, D navštívili pietne miesta nášho mesta. Predmetom ich záujmu boli pamätníky ako Malá vojna, Socha kpt. Jána Nálepku, pamätníky pripomínajúce udalosti rokov 1848 – 1849, 1. a 2. sv. vojny, invázie vojsk Varšavskej zmluvy v roku 1968, udalosti roku 1989 a iné. Priamo pri nich prezentovali svojim spolužiakom už predtým pripravené informácie, ktoré ešte doplnila ich vyučujúca. Výsledkom zážitkového učenia bolo rozšírenie vedomosti o danej problematike a uvedomenie si, že chceme žiť v mieri a bez násilia.

              Fotogaléria 

               

            • Ocenení žiaci i škola

            • Každoročné ocenenie najúspešnejších žiakov ZŠ v predmetových a športových súťažiach v školskom roku 2023/24 sa aj tentokrát uskutočnilo v priestoroch historickej budovy Reduty za účasti p. viceprimátora Gondu, vedúcej Oddelenia školstva a ďalších pozvaných hostí. Naše zastúpenie bolo vskutku rozsiahle, ocenenie získalo 22 žiakov našej školy. Všetkých môžete nájsť vo fotogalérii TU.

              Navyše sa nám podaril cenný úspech, a to v podobe premiérového víťazstva v okresnej súťaži Škola roka nad 300 žiakov, ktoré je o to cennejšie, že sme ho získali v konkurencii iných športovo zameraných škôl v našom okrese. Záverečné poďakovanie patrí všetkým žiakov a ich učiteľom, ktorí sa aktívne podieľali na našich úspechoch v predmetových a športových súťažiach v práve končiacom školskom roku. Ďakujeme!

            • Večerný beh mestom  2024

            • Tak ako každý rok sa naša škola zapojila do súťaže Večerný beh mesto. Žiaci si mohli vyskúšať svoju vytrvalosť vo svojej kategórii a zabehnúť si danú dĺžku. Všetci došli do cieľa v zdraví a s dobrým pocitom. Celú školu tento rok reprezentovali tieto deti: Rastislav Šupol 3.C, Tobiáš Hovaňák 4.B, Adam Mišenčík 4.C a Timea Biacovská 4.D, Júlia Bartková 4.C, Lukáš Bartko 7.A.  Všetkým patrí veľké poďakovanie a tešíme sa na budúci rok.  

              Fotogaléria                                                         

            • Školský výlet druhákov – Liptovský Ján

            • Celý rok sme sa na školský výlet veľmi tešili a v piatok sme ho zažili. Spoznávali sme krásy Liptovského Jána. Prvou zastávkou bola Stanišovská jaskyňa, ktorú sme objavovali za pomoci čelovky. Počas prehliadky sme sa zoznámili s prapodivnými ľuďmi. Chceli, aby sme tam ostali, no ich podmienky sme nesplnili. Tak sme sa vyslobodili. Pred jaskyňou si deti mohli so záchranármi vyskúšať lanovú dráhu a iné dobrodružstvá. Vo veľmi peknom zrube Strachanovka nás čakal chutný obed. Posilnili sme sa a išli do  Mincovne, kde sme razili mincu, spoznali štôlňu a vyskúšali si prácu kováča. Do knihy návštev sme sa zapísali husacím perom a atramentom. Ďalšia zastávka bola ochutnávka liečivej vody z prameňa, spoznali sme malý kráter – kaďu a v prírodnom bazéne sme si ovlažili nohy. Posledná zastávka boli Miniatúry, kde sme sa stali malými obrami. Hrady, zámky a železnička nás okúzlila svojou históriou a krásou. Na konci výletu nás čakali stánky so suvenírmi, v ktorých sme nakúpili darčeky a nasadli do autobusu. Domov sme si odniesli veľa zážitkov a pekných spoločných chvíľ.

              Fotogaléria

            • Okresné majstrovstvá v atletike

            • Dňa 17.5.2024 sa konali súťaže v atletike. Podujatie otvoril primátor mesta Pavol Bečarik, pri príležitosti slávnostného otvorenia  nového zázemie k atletickému štadiónu. V ten deň sme boli aj súčasťou  Posolstva štafety “Naše farby, naše srdcia”  Viliam Mjartan a Andrea Baluchová odovzdali olympijskú pochodeň Matúšovi Užákovi, ktorý spoločne s 20 žiakmi ZŠ zabehli 400m.

              Súťažilo sa - skok do diaľky a výšky, hod vortexom, vrh guľou a behy – 60m, 800m, 4x60m. Najlepšie sa darilo Nelke Vaicovej – 60m 3. miesto a dievčatám v štafete 4x60m na 2. mieste. V kategórii družstiev sa chlapci umiestnili na 8. mieste a dievčatá na 5. mieste. Ďakujeme za reprezentáciu školy.

              Fotogaléria