• Novinky

            • Vychutnali si mesto Spišská Nová Ves z 87 metrov !

            • „Je to nádherný výhľad, určite ten výstup stál za to.“ Zhodli sa žiaci 7.B triedy, ktorí sa v rámci hodiny Náboženskej výchovy rozhodli vychutnať si výstup na najvyššiu kostolnú vežu na Slovensku. Cesta na vežu rímskokatolíckeho kostola Nanebovzatia Panny Márie v Spišskej Novej Vsi má svoje zaujímavosti. Po zvládnutí prvých kamenných schodov v tvare špirály sme si oddýchli na prvom podlaží, kde sú inštalované fotografie a informácie  o pôvodnom chráme, ako sa rokmi menil, až do dnešnej podoby. Spolu s  odborným výkladom sprievodcu sme mali možnosť obdivovať päticu mohutných zvonov. Tesne pod vežou sú schody najstrmšie . Kto ich zdolá, odmenou mu je pohľad na krásy mesta Spišská Nová Ves.
              Aj keď výstup nie je jednoduchý, výhľad stojí za tú námahu. Nenechajte si preto ujsť jednu z najznámejších dominánt mesta a regiónu Spiš, tak ako sme to urobili aj my.

              Fotogaléria
               

            • Slávnostný zápis do 1. ročníka

            • Dňa 28.4. a 29.4. sme uskutočnili pre našich budúcich prváčikov a ich rodičov slávnostný zápis do 1. ročníka. Pani učiteľky prvého stupňa a pani vychovávateľky školského klubu si pre budúcich prváčikov pripravili zaujímavé  tvorivé dielne. Rodičom sa venoval tím odborných pracovníkov, absolvovali aj prehliadku školy.  Čo všetko u nás deti a ich rodičia zažili si môžete pozrieť na videu a fotografiách.

              Video

              Fotogaléria

            • Takto sme hrali...

            • Krásnym futbalovým nadšením a výbornou súhrou v okresnom kole McDonald's Cup sme si zabezpečili postup z prvého miesta na krajské kolo v Košiciach, ktoré nás čaká 11.5.2023. Veľmi sa z postupu tešia Dominika Dobšinská, Tony Retter, Matúš Uhliar – 3.A, Alex Zajac, Matej Tököly – 3.C, Dávid Vrábeľ – 3.D, Radka Romaňáková – 4.A, Oliver Palkovič – 4.C a Filip Vrábeľ a Dárius Krempaský – 4.D. A DRŽTE NÁM PALCE!

              Fotogaléria

            • Štúrov Zvolen

            • V stredajšie upršané dopoludnie sa v Spišskom kultúrnom centre a knižnici v Spišskej Novej Vsi konalo regionálne kolo súťaže v rétorike - Štúrov Zvolen. Našu školu reprezentovali dvaja žiaci v dvoch rôznych kategóriách. Táňa Demečková z 5.D triedy v I. kategórii a Richard Geci zo 7.A triedy v II. kategórii. Obaja zahodili ostýchavosť a predviedli svoje pokročilé rečnícke schopnosti, obratnosť v materinskom jazyku. Richard si v svojej kategórii, spomedzi jedenástich súťažiacich, vybojoval krásne 3. miesto.Obom srdečne gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach!

              Fotogaléria

            • 10. ročník bedmintonového turnaja dvojíc

            • 10. ročník bedmintonového turnaja dvojíc je úspešne za nami. Spolu s ockami,ujom, sesternicou,spoluhráčmi z klubu,susedkou aj známymi dnes zvíťazili všetci. Stoly s ovocím, koláčikmi a air bedmintonom na dvore boli spestrením športového predpoludnia. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k výkonom, k pohostenie aj k tombole. Tešíme sa na 11. ročník.

              Fotogaléria

            • Súťaž v Scratch-i

            • V stredu 19. apríla 2023 sa konala súťaž v programovaní v jazyku Scratch, určená pre žiakov 5. až 9. ročníka ZŠ a žiakov prímy až kvarty osemročných gymnázií. Tejto súťaže sa po prvý krát za našu školu zúčastnil jeden žiak – Ján Majerník. V konkurencii 1 184 žiakov zo 184 škôl z celého Slovenska sa v rámci celého Slovenska umiestnil v 70,1-tom percentile, predbehol 70,1 percent súťažiacich (221. miesto). Srdečne blahoželáme k dosiahnutému úspechu a veríme, že do ďalších kôl sa pripoja ďalší žiaci.

            • IQ olympiáda

            • Dňa 18. apríla 2023 prebiehalo školské kolo celoslovenskej súťaže - IQ olympiáda. Zo školského do regionálneho kola IQ olympiády postúpili dvaja naši výnimoční študenti Damián Kvasňák (9.A) a Dominik Sliva (7.A). Damián bol v Košickom kraji na 14.-15. mieste, Dominik na 40. – 44. mieste. Celkom sa v kategórii Kategória B (2. stupeň ZŠ a zodpovedajúce ročníky osemročných gymnázií) do súťaže zapojilo 12 622 riešiteľov, z toho v našom kraji 1 231 žiakov. Blahoželáme a obom držíme palce 18. mája v regionálnom kole v Košiciach!

            • Exkurzia 5. ročník

            • Dňa 28.4.2023 (piatok) sa žiaci 5. ročníka zúčastnili exkurzie v historickom meste Levoča. Počas piatkového doobedia žiaci v sprievode učiteľov slovenského jazyka navštívili interaktívnu zážitkovú stálu expozíciu Múzea špeciálneho školstva, ktorá je zameraná na štyri ľudské zmysly (hmat, zrak, sluch a čuch). Bránu do sveta bačovskej a pastierskej kultúry a zákulisia fungovania múzea im otvorili lektori z Historickej radnice, ktorí pracujú ako odborní zamestnanci Spišského múzea v Levoči. Vďaka ďalšej lektorke sme rozlúštili záhadu o Juliane Korponayovej, ktorú poznáme pod menom Levočská biela pani. Slniečko nám doprialo úsmev na tvári a domov sme sa vrátili s kopou nových informácií a zážitkov.

              Dňa 28.4 2023 sme boli na exkurzii v Levoči. Boli sme na radnici a dozvedeli sme sa zaujímavé veci. Navštívili sme múzeum Majstra Pavla, múzeum Špeciálneho Školstva - je to špeciálne múzeum pre nevidiacich. Zaujímavosti sme sa dozvedeli aj o klietke hanby, Bielej pani. Z exkurzie sme si odniesli pekne suveníry. (Vanesa Š., 5.B)

              Fotogaléria