• Novinky

            • Gymnastický štvorboj A kategórie na 1. stupni

            • Vo štvrtok 7.3. 2024 sa naši gymnasti a naše gymnastky zúčastnili súťaže Gymnastický štvorboj.  Aj tento rok sme sa tešili z úspechu na okresnom kole. Museli sme prekonať preskok cez švédsku debnu, zvládnuť akrobatickú zostavu, ďalšiu náročnú zostavu na hrazde, svoju obratnosť a rýchlosť prekonať na prekážkovej dráhe. Gymnastický štvorboj je súťaž družstiev, takže výkon každého jedného člena družstva bol dôležitý.         

              Družstvo dievčat získalo krásne 3. miesto (Ela Jarošincová, Sára Kolejová, Anna Neuwirthová – 4.A, Timea Biacovská – 4.D). Najlepšie gymnastky boli ocenené aj individuálne: Timea Biacovská 3.miesto, Sára Kolejová 2. miesto

              Družstvo chlapcov získalo  zaslúžene 1. miesto (Tomáš Hric, Matej Palička, Juraj Škorvánek – 3.A, Peter Roguľa – 3. C, Boris Faltin – 2.B). Za najlepšieho individualistu bol ocenený Boris Faltin, ktorý získal 1.miesto.

              Chlapcom prajeme veľa šťastia na krajskom kole.  

              Fotogaléria

            • Výtvarná súťaž „Ďakujem, že si ..."

            • Školský parlament vyhlasuje pri príležitosti Medzinárodného dňa žien výtvarnú súťaž „Ďakujem, že si ...“ pre všetkých žiakov našej školy.Súťaž je rozdelená do troch kategórií podľa ročníkov:
              1. kategória: 1. až 3. ročník
              2. kategória: 4. až 6. ročník
              3. kategória: 7. až 9. ročník
              Témou tohtoročného Medzinárodného dňa žien je „Inšpiruj k inklúzíi“. Farbami MDŽ sú fialová, ktorá symbolizuje spravodlivosť a dôstojnosť, zelená, ktorá je farbou nádeje a biela farbou čistoty. Ak sa rozhodnete pre kresbu alebo maľbu na výkres použite formát A3 a v prípade, ak si zvolíte plátno použite formát A4, A3 alebo väčší. A čo by to mohlo byť? Môžete maľovať Váš pohľad a vnímanie sviatku MDŽ a tohtoročnej témy s farbami alebo nakresliť portrét vašej mamky alebo babky, či inej ženy. Inšpiráciu môžete hľadať medzi významnými ženami v rámci celého sveta alebo sa pustite do zaujímavého grafického spracovania pekného citátu o žene resp. Vašej predstavy čo sa skrýva pod slovom žena, alebo čo vo Vás rezonuje, ak slávime sviatok MDŽ. Fantázii sa medze nekladú a rovnako tak, ani technikám, ktoré si zvolíte. Svoje výtvarné diela nám môžete postupne posielať, odovzdávať do 3.4.2024 vrátane a my z nich spravíme peknú výstavu na chodbách našej školy. Vaše diela posúdi odborná porota zložená z pedagógov a členov Školského parlamentu. Vyhodnotenie prebehne 8.4.2024 a autori víťazných diel budú odmenení nielen sladkou odmenou.Tešíme sa na vaše kreatívne nápady ako ňou spolu s Vami rozžiarime školu. Účasť v súťaži je dobrovoľná .

            • Deň vedy a techniky

            • V stredu 6.marca 2024 mali žiaci 2. stupňa vyučovanie spestrené predstavením s názvom „Chemická show“ v rámci Dňa vedy a techniky. Zábavnou formou mali vysvetlené javy a procesy z bežného života. Mohli si niečo sami vyrobiť a tí, čo sa nebáli, si mohli aj sami na sebe vyskúšať isté pokusy.
              Fotogaléria

              Na druhý deň, vo štvrtok 7.3.2024 popoludní  po vyučovaní, si zas deti z ŠKD mohli pozrieť odborné učebne fyziky, chémie, biológie a techniky, kde mali pre nich starší žiaci z 2. stupňa a učitelia pripravené rôzne pokusy a pozorovania.
              Fotogaléria 

              Veríme, že si žiaci tento deň užili a odniesli si pekné zážitky.

            • Midivolejbal- okr. kolo

            • Dňa 5.3.2024 sa chlapci našej školy zúčastnili Okresného kola v Midivolejbale. Postup si vybojovali v základnom kole spoločne s ďalšími  školami. A tak si 6 škôl zmeralo sily v dvoch skupinách. Prvý zápas proti ZŠ Hutnícka bol napínavý. Vyhrali sme 2:1 na sety. Druhý proti ZŠ Komenského SNV bol viac jednoznačný 2:0. A tak sme postúpili zo skupiny z prvej priečky.  Vo finále o 1.-2. miesto však už chlapci zo ZŠ Cyrila a Metóda boli nad naše sily. Aj tak krásny úspech 2. miesto.  Ďakujeme chlapcom  za ich reprezentáciu  - 9.B - Husár Samuel, 9.D - Karabel Maroš, Pivovar Martin, 9.C - Majerčák Šimon, Novotta Maxim , Szabó Filip.

              Fotogaléria

            • Februárová pokladovka

            • V mesiaci február sme sa opäť v ŠKD zahrali. Riešenie hádaniek, vylúštenie tajničky – to bola úloha na získanie pokladu. Ale Februárová Pokladovka bola hlavne o pohybe. Netradičné náčinie a náradie sme si užívali plným priehrštím. Po splnení všetkých stanovíšť sme od p. uč. Murgáčovej dostali odmenu.

              Fotogaléria

            • Korčuliarsky kurz 2. B triedy    

            • Od 19.02. do 23. 02. 2024 2.B trieda absolvovala korčuliarsky kurz. Každý deň sme sa tešili, že sa po 3. vyučovacej hodine oblečieme a presunieme autobusom na Zimný štadión.  V šatni sme si obuli korčule. Tréneri nás už očakávali na ľadovej ploche. V prvý deň niektorí žiaci z triedy používali pomôcku na ľade a každým dňom sa tieto pomôcky postupne z ľadu vytrácali. Tréneri prichystali na ľade rôzne aktivity pre zadelené skupiny podľa šikovnosti žiakov.

              V posledný deň sa uskutočnila olympiáda, ktorú každý žiak zvládol na jednotku s hviezdičkou. Žiaci sa tešili z diplomov. Tento projekt bol pre žiakov veľmi prínosný.  Touto cestou  chceme poďakovať všetkým  za realizáciu projektu.

              Fotogaléria