• Novinky

            • Stop vojne a násiliu

            • Stop vojne a násiliu. Aktuálnosť týchto dvoch slov si žiaci 9. ročníka viac uvedomovali, keď v prvý júnový týždeň vymenili školské lavice a vyučovanie dejepisu za ulice a pamätníky nášho mesta a stali sa na chvíľu učiteľmi. Pripravili si informácie a zaujímavosti o pamätníkoch vojny a násilia v našom meste, ktoré svojim spolužiakom a učiteľke odprezentovali priamo pri pamätníkoch pripomínajúcich temnú históriu 20. storočia. Zážitkovou formou si prehĺbili svoje poznatky a vedomosti a ešte viac si uvedomili skutočnosť, že žijeme v mieri.

              Fotogaléria

            • Školav prírode - Drienica 2023

            • Škola v prírode v DrieniciŽiaci 4. ročníka 15. - 19. mája 2023 absolvovali ŠKOLU V PRÍRODE. Horské prostredie v Drienici prospelo k utužovaniu zdravia i vzájomných vzťahov. Všetci odchádzali spokojní, plní dojmov a nových zážitkov.

              Video

              Fotogaléria

            • Návšteva historickej Levoče

            • Dňa 2. júna 2023 žiaci 8. C triedy navštívili skvost Spiša – historickú Levoču. Prezreli si typické stredoveké námestie s prevažne renesančnými budovami, obdivovali gotický Chrám sv. Jakuba i Klietku hanby. V Spišskom múzeu na radnici videli zaujímavé exponáty viažuce sa k stredovekej  histórii Levoče a pozorne si vypočuli zaujímavý výklad sprievodcu. Navštívili i Dom majstra Pavla z Levoče, kde mohli obdivovať repliky diel veľkolepého umelca. Návštevou Levoče si zážitkovou formou rozvinuli svoje vedomosti o spišskom regióne.

              Fotogaléria

            • Prezentácie ročníkových prác

            • Postupujúci žiaci zo školského kola

              1. Planéta Zem a klimatické zmeny – Filip Klein – II.A
              2. Morské živočíchy – Karolína Dzuriková – II.A
              3. Šach – Jakub Rosenberger – IV.A
              4. Moje programovanie 2023– Gregor Gardošík IV.A
              5. Teplovzdušný balón – Šimon Mikuľak  – VII.A
              6. Tradičné ľudové štýly hrania na Slovensku  – Jakub Hanzely – VII.A 
              7. Prírodné antibiotiká – Martin Kokoruďa  – VIII.A
              ​​​​​​​8. Vývoj zobrazovania sveta na mapách – Marek Malejčík – IX.A

            • Večerný beh mestom  2023

            • Každoročne sa prvý piatok v júni koná pekné podujatie – Večerný beh mestom. Sampzrejme, že na ňom nechýbame ani mi. Žiaci si mohli vyskúšať svoju vytrvalosť vo svojej kategórii a zabehnúť si danú dĺžku. Všetci došli do cieľa v zdraví a s dobrým pocitom. Všetkým patrí veľké poďakovanie a tešíme sa na budúci rok.                                                        
              Z 1. stupňa sa zúčastnilo 18 detí a 2.stupňa 14 žiakov. Mnohé deti bežali za kluby – ŠKBD, futbalový klub,  Mali sme aj medailové umiestnenia:
              Radka Romaňáková, sa umiestnila na krásnom 2. mieste, Peter Košalko na 3. mieste.

              Srdečne blahoželáme.

              Fotogaléria

            • NAJ ŠKOLA

            • Nezabudli ste?

              3.6.2023 nás opäť môžete vidieť na RTVS 1 o 8.25 hod. Do semifinále postúpilo už len 8 najlepších škôl zo Slovenska. Trochu sa zmenili aj pravidlá súťaže. Bojovali proti sebe už len 2 školy s nesúťažili už učitelia, len žiaci. Náš súper bol Ružomberok. Počas celej súťaže sme viedli, rozhodnúť malo až posledné kolo....Rozhodlo? Alebo napokon rozhodli výsledky divákov v hľadisku? Napätie v štúdiu sa dalo krájať... Súťaž NAJ škola roka stála za to. Prežili sme veľké emócie, napätie, vytvorili si nové priateľstvá, užili skvelú zábavu v autobuse, no hlavne sme ukázali že SME JEDEN TÍM. Tak sa pozrite a dozviete sa ako sme obstáli :-)

              Videouputávka:

            • Krajské majstrovstvá v bedmintone

            • 30. a 31. 5. sa uskutočnili v Košiciach Krajské majstrovstvá v bedmintone chlapcov a dievčat. Prvý deň nás reprezentovali chlapci Daniel Catalá Giménez 7.C, Dominik Sliva 7.A a Patrik Sliva 9.A. V konkurencii 5 najlepších družstiev kraja získali krásne 2. miesto. V druhý deň prišli do Košíc dievčatá Nela Hozzová 5.D, Sára Štepitová 5.D a Nela Štepitová 9.C, ktoré suverénne zvíťazili vo všetkých zápasoch a získali pohár pre víťazky. Blahoželáme!

              Fotogaléria

            • 9. ročník literárnej súťaže Shakespeare’s Memorial

            • Dňa  29.5. 2023 sa uskutočnilo mestské kolo súťaže v prednese poézie a prózy SHAKESPEARE´S MEMORIAL. Na 2.mieste v kategórii 1. a 2. ročník sa umiestnila Bianka Birošová, 3. miesto v kategórii 3. a 4. ročník získala Tatiana Holečková, 1. miesto v kategórii 5. a 6. ročník získala Chiara Matiašovská, 3. miesto v kategórii 7. a 8. ročník získala Nella Murdžáková a 2. miesto v kategórii 9. ročník získala Tamara Varšová. Srdečne blahoželáme.

              Fotogaléria