• Novinky

            • Logická olympiáda

            • Žiaci 1. aj 2. sa zapojili do ďalšieho ročníka Logickej olympiády, ktorá je pre nadaných žiakov. Na prvom stupni bolo z 52 zapojiných žiakov 8 úspešných riešiteľov Najviac sa darilo Jakubovi Rosenbergerovi zo 4.A - 1. miesto, Gregorovi Gardošíkovi zo 4.A, - obaja postupujú na celoštátne finále. Ďalšími úspešními riešiteľmi boli:  Hudáček Matej 4.A, Vaščáková Laura Zoe 4.A, Smoradová Sofia 4.A, Blaščák Jakub 4.A, Poľaško Richard 3.A, Kozáková Tamara 4.A.
              Na 2 stupni zo 42 zapojených bolo 16 úspešných riešiteľov, najviac darilo Matúšovi Vresilovičovi z 8.A - 1. miesto a Damiánovi Kvasňákovi z 9.A -2. miesto, taktiež obaja postupujú na celoštátne finále. Ďalšími úspešními boli: Magnuševský Juraj 8.A, Sliva Dominik 7.A, Khan Ann LeDuy 8.A, Briňarský Max 8.A,Hošík Tomáš 9.A, Kočíková Gréta 8.A, Fuit Samuel 6.A, Malejčík Marek 9.A, Lang Tomáš 9.A, Szilvási Alex 8.A, Sliva Patrik 9.A, Luong Adam 8.A, Waldram Kristína 8.A, Geci Richard 7.A. 

              Blahoželáme.

                

            • Vzácna návšteva

            • Dňa 23.3.2023  prijal pozvanie našej školy na besedu Valentín Šefčík, známy slovenský básnik. Autor poézie pre deti a mládež   prekvapil svojou bezprostrednosťou a vtipom.   Vybraných  žiakov z 1.a 2.stupňa zaujalo básnikovo rozprávanie o začiatkoch tvorby, o tom, čím všetkým prejdú jeho rukopisy, kým sa kniha vydá.  Zároveň predstavil svoje zbierky básní v knižných podobách: Kniha na vydaj, Kamienky pri ceste, Basta fidli, Bola raz jedna láska. Pán Šefčík dokázal, že básne, ktoré píše, vie aj bravúrne predniesť. Zachytávali všetko, čo nás obklopuje, životné okamihy, prírodu, ľudí,  veci a lásku.  Milým prekvapením pre autora  bol prednes z jeho tvorby v podaní  Šimona Ceteru, Adely Olejníkovej a Simony Hamrákovej. Ich výkon spomínaný básnik veľmi ocenil.  Spisovateľ a pedagóg  v jednej osobe  dal priestor na zvedavé otázky žiakov.  S trpezlivosťou učiteľa na ne odpovedal, a tak sme sa dozvedeli ďalšie zaujímavé informácie z jeho života.                                                                                                                                                            
              Žiaci sa presvedčili, že jeho poézia je zmysluplná, poučná a vtipná, preto ho obdarili smiechom a potleskom.

              Fotogaléria

            • Proti rasizmu

            • Odmietnuť rasizmus a nebyť rasistom. To boli ústredné myšlienky multikultúrnej výchovy žiakov 8. a 9. ročníka, ktoré sa realizovali vo výchovno-vzdelávacom procese 29. marca 2023.
              Čítaním i počúvaním smutných životných osudov svojich rovesníkov počas 2. svetovej vojny, riešením doplňovačiek, tajničiek a osemsmeroviek, pozeraním krátkych filmov o hrôzach vojny, samostatným štúdiom netolerancie, antisemitizmu, nacionalizmu sa žiaci utvrdili v tom, že rasizmus je veľmi nebezpečný a odsúdeniahodný. Aktivity pripravili vyučujúce dejepisu.

              Fotogaléria

            • Gymnastický štvorboj A kategórie 

            • Dňa 29.3. 2023 sa uskutočnilo Okresné kolo v gymnastickom štvorboji na ZŠ Komenského SNV. Zúčastnili sa ho aj naši žiaci z 1. stupňa. Museli prekonať preskok cez švédsku debnu, zvládnuť akrobatickú zostavu, ďalšiu náročnú zostavu na hrazde, dievčatá svoju stabilitu ukázali na lavičke , chlapci svoju rýchlosť na člnkovom behu. Gymnastický štvorboj je súťaž družstiev, takže výkon každého jedného člena družstva bol dôležitý. Boli sme úspešní. Dievčatám prajeme veľa šťastia na krajskom kole v Košiciach, ktoré sa uskutoční v stredu 5.4. 2023.

              A kategória dievčatá – 1. miesto                                                                                                            
              Nina Hricová, Ela Jarošincová, Sára Kolejová – 3.A, Dominika Biganič - 3.B, Timea Biacovská – 3.D

              A kategória chlapci – 2. miesto                                                                                               
              Tomáš Hric, Matej Palička, Juraj Škorvánek – 2.A, Peter Roguľa, Lukas Mozgi – 2. C

              Ako individualistka sa umiestnila: 

              1. miesto Dominika Biganič

              Fotogaléria