• Novinky

            • Letný tábor 2023

            • Hoci triedy a školské chodby už zívajú prázdnotou, prvý prázdninový týždeň na našej škole bol v znamení letného tábora. Vyše 40 detí zažilo 4 dni plné zaujímavých aktivít. Tak sa teda poďme spoločne pozrieť aké aktivity to boli. V pondelok sa deti vybrali na príjemný výlet do Šulerlochu, kde zažili malú opekačku. Po nej si vytvorili krásne obrazy z prírodných materiálov, ktoré našli v okolí. Posilnené čerstvou pramenitou vodou počas cesty do školy mali deti za úlohu nazbierať lúčne kvietky, z ktorých na záver vyrobili krásne vázy. Poobede sa deti vybrali na malý výlet do vesmíru po stopách Jurija Gagarina a na Mesiac spolu s posádkou misie Apollo 11.

              Fotogaléria pondelok

              Druhý deň letného tábora začal deti rannou jazdou na kolobežkách po cyklistickom chodníku. Po hodine skvelej jazdy si v školskej jedálni vlastnoručne pripravili pod starostlivým dohľadom vedúcej školskej jedálne a kuchárok malú pizzu. Po upečení ich starostlivo zabalili na neskôr. Po dobrom obede sa deti vybrali do Múzea Spiša, kde si prezreli zaujímavú expozíciu venovanú zvieratkám a prírode okolo nás. V tvorivej dielni si vyrobili pekné záložky do kníh, ktoré určite nájdu svoje využitie v novom školskom roku. Za odmenu si v meste dali výbornú zmrzlinu a na záver s chuťou zjedli pizzu, ktorú si ráno pripravili.

              Fotogaléria utorok

              Po sviatočnej pauze sa vo štvrtok deti vybrali autobusom na výlet do obce Hrabušice. Najprv si poriadne zamakali pri výstupe na Zelenú horu, kde si pozreli hradisko a nedokončený Marcelov hrad. Vďaka interaktívnej tabuli sa dozvedeli mnoho zaujímavých informácií o tomto zaujímavom mieste. Nasledoval krátky zostup, na konci ktorého ich čakala malá včelnica, kde sa dozvedeli viac o živote a dôležitosti práce usilovných včielok. Krátky čas pobudli vo včelej saune a na záver si vyrobili krásne sviečky zo včelieho vosku.

              Fotogaléria štvrtok

              V piatok mali deti naplánované osvieženie v bazénoch kúpaliska, no počasie im to trošku zmenilo. Ale deti sa vôbec nenudili. Najprv si malom kvíze otestovali svoje vedomosti o Harrym Potterovi po ktorom sa vybrali do kina na peknú rozprávku. Po návrate a dobrom obede si deti urobili hneď dva výlety – jeden do vesmíru, kde spolu s Paxim spoznávali náš Mesiac a druhý do dávnej minulosti za kráľmi druhohôr – dinosaurami. Všetkým prajeme krásne prázdniny.

              Fotogaléria piatok

               

            • Môj letný gurmánsky zážitok – POZOR, POZOR !!!

            • Školská jedáleň vyhlasuje letnú výzvu pre všetkých nadšencov jedla. Leto je príležitosť pre objavovanie nových chutí a vôní počas dovoleniek a výletov v kruhu rodiny či kamarátov. Alebo možno príde čas na vyskúšanie nového receptu, prípadne vytvorenie vlastného „letného“ jedla.
              Ak to navyše zdokumentujete a budete sa chcieť s nami podeliť, ste vítaní prispieť zaujímavou fotkou alebo opisom vášho gurmánskeho zážitku. Príspevky posielajte na našu emailovú adresu:
              sj.zskozuchasnv@gmail.com
              V septembri môžeme takto inšpirovať aj ostatných a urobiť si peknú prezentáciu toho, čo ste v lete ochutnali. Už teraz sa na vaše príspevky tešíme.

            • Školská Kalokagatia 2023

            • Parádne dva dni športovania. Po 4 rokoch sme obnovili Školskú Kalokagatiu. Mimochodom , bol to už 31 ročník. 16 športov - kolektívne, individuálne, netradičné / futbal, basketbal, vybíjaná, prehadzovaná, volejbal, beh Olympijskeho dňa, skok do diaľky, člnkový beh, výdrž v zhybe, šach, šplh, štafety, stolný tenis, preťahovanie lanom, šípky, skákanie na švihadle/. Vyhlasovanie 10 naj športovcov školy – Matúš Bartoš 9.B, Matúš Delej 9.B, Oliver Geletka 9.B, Anton Petra 8.C, Martin Pivovar 8.D, Ella Holečková 8.B, Tereza Mačupová 7.B, Alica Zoe Staňová 6.B, Nela Štepitová 9.C, Nela Vaicová 8.A.

              Samozrejme na začiatku nástup športovcov pod svojimi vlajkami a Olympijske symboly - hymna, vlajka, oheň, grécke bohyne. Pozrieť nás prišiel aj predseda Olympijskeho klubu Spiš pán Mjartan a zároveň odovzdal prvé ceny za beh Olympijjskeho dňa.

              To bolo fajn, ale som unavení, bude aj na budúci rok?, nestihol som všetko, nádhera, ďakujeme.  To boli reakcie detí. Ale aj plač, smiech, zábava, oslavné tančeky. Proste množstvo emócii, ktoré vie vyvolať len šport.  A to je pre nás organizátorov tá najlepšia vizitka.

              Fotogaléria