• Novinky

            • Stop násiliu a zbraniam

            • Žiaci 8. a 9. ročníka sa koncom januára 2024 zapojili do výzvy Občianskeho združenia Pro Memory v Spišskej Novej Vsi a pripomenuli si Medzinárodný deň obetí holokaustu vyhotovením fotografie s nápisom We Remember – Pamätáme si. I takto si uctili vyše 800 obetí holokaustu zo Spišskej Novej si a okolia v rokoch 1942 – 1945 a i týmto  vyjadrili odpor k násiliu, zbraniam a vojne. 

              Fotogaléria

            • Paríž 2024

            • Olympijské hry sú považované za vrcholové svetové športové súťaže s účasťou viac ako 200 krajín. Pre mnohých  športovcov sú vyvrcholením ich športovej kariéry. Tento rok sa budú konať vo Francúzsku  26. júla 2024 - 11. augusta 2024

              Slovenskí športovci sa už pripravujú na olympijské hry v Paríži 2024. My sa zase budeme v rámci rôznych aktivít oboznamovať s Olympijskym hnutím na našej škole.

              Ako prvá aktivita bol Adventný kalendár s otázkami o Paríži a Francúzsku. Účastníci mohli vyhrať 24 skvelých vecných cien od Slovenského olympijského a športového výboru.  Z našej školy sa zapojili súrodenci Nuberovci. Síce nezískali žiadnu cenu, aj keď odpovedali správne na skoro všetky otázky, ale cena ich čakala v škole od p. uč. Murgáčovej.

              Blahoželáme a veríme, že aj ďalší žiaci a učitelia sa pridajú do pripravovaných aktivít.

              Fotogaléria

            • OKRESNÉ KOLO SÚŤAŽE ŠALIANSKY MAŤKO

            • Víťazky školského kola, Zina Karpinská (3.A), Tamara Krausová (5.B), Alexandra Kopilecová (7.A), sa dňa 23.1.2024 zúčastnili okresného kola súťaže v prerozprávaní slovenských povestí – Šaliansky Maťko. V poradí 29. ročník tejto obľúbenej súťaže sa konal v Dome Matice slovenskej v Spišskej Novej Vsi. Dievčatá boli odhodlané zvíťaziť. Veru, jednej z nich sa to aj podarilo. Alexandra Kopilecová zo 7.A si v III. kategórii vybojovala 1. miesto a zároveň postup do krajského kola.

              Srdečne blahoželáme a prajeme jej veľa úspechov! 

              Fotogaléria

            • Deň otvorených dverí pre budúcich prvákov

            • Vzdelávanie detí, ktoré už pred nástupom do školy vedia neraz čítať, písať a počítať, sú často veľmi zvedavé a majú oproti svojim rovesníkom väčší prehľad či trpezlivosť si vyžaduje osobitný prístup pedagóga. Vďaka tomu sa detské nadanie nestane problémom pre žiaka, učiteľa či rodiča, čo by sa mohlo prejaviť v podobe napr. v podobe zhoršeného správania, lebo dieťa sa v škole nudí, ale naopak, dieťa plne využíva svoje schopnosti na vyučovaní.. Základná škola, Ing. O. Kožucha sa už viac ako 20 rokov venuje deťom so všeobecným intelektovým nadaním a rozvíja ich osobnostný potenciál tak, aby každé takéto dieťa cítilo a aj dennodenne zažívalo vnútorné uspokojenie z vlastného vzdelávania a z pobytu v škole. Škola každoročne otvára svoje priestory počas Dňa otvorených dverí pre tých rodičov, ktorí takú osobitú starostlivosť pre svoje ratolesti hľadajú, aby si deti aj ich rodičia mohli sami zažiť, aké to je byť prvákom v takej triede. Tento rok je Deň otvorených dverí na ZŠ, Ing. O. Kožucha pripravený v stredu 7. 2. 2024 o 16. hod. v jedálni školy. Tešíme sa na návštevu Vás i Vašich detí.