• Novinky

            • Športovec regiónu Spiš

            • V Mestskom divadle v Levoči sa dňa 17.5.2022 uskutočnil 48. ročník oceňovania Najúspešnejších športovcov regiónu Spiš za rok 2021. Podujatie slávnostne otvorili primátor mesta Levoča Miroslav Vilkovský, prednostka Okresného úradu Spišská Nová Ves Mária Dudžáková a predseda Olympijského klubu Spiš Viliam Mjartan. Oceňovalo sa v rôznych kategóriách. V troch kategóriách získali ocenenie aj zástupkyne našej školy. V kategórii TALENT ROKA získala ocenenie Zoja Koršalová, v kategórii ŠPORTOVEC Carlota da Cruz a v kategórii FAIR PLAY Mgr. Eva Murgáčová. Všetkým trom srdečne gratulujeme. Primátor mesta Levoča Miroslav Vilkovský na záver odovzdal štafetu nasledujúceho ročníka primátorovi mesta Spišská Nová Ves Pavlovi Bečarikovi.

              Fotogaléria

            • Mediálny deň

            • Tri roky trvalo, kým sme sa mohli opäť vrátiť s Mediálnemu dňu v podobe vysokoefektívneho integrovaného tematického vyučovania. Noviny, časopisy, rozhlas, televízia, sociálne siete a internet so všetkými svojimi pozitívami i nástrahami sa tak na 1 celý deň stali pre všetkých žiakov našej školy bádateľským orieškom, pri ktorom rozširovali svoje obzory pestrými aktivitami svojich učiteľov, a to s cieľom lepšie ich poznať, porozumieť im, pochopiť ich fungovanie, dokázať využiť ich pozitíva i eliminovať nástrahy dnešnej mediálnej doby v podobe bulváru, závislostí či všadeprítomných konšpirácií a hoaxov. Na záver spoločnými silami každá trieda vytvorila vlastný projekt v podobe nacvičenej scénky, audiovizuálneho záznamu, koláže, technického zariadenia či literárneho textu. Nás všetkých teší, že odozva žiakov na náš Mediálny deň bola :).

              Fotogaléria

            • Ocenenie u ministra školstva

            • Nie každý učiteľ zažije tú chvíľu, že mu za jeho dlhoročnú prácu poďakuje osobne minister školstva. Našej kolegyni Mgr. Danici Rimskej sa tejto pocty dostalo. Za mimoriadny prínos pri zavádzaní mnohostranných inovácii v regionálnom školstve je odovzdal minister školstva Branislav Grohling Ďakovný list sv. Gorazda. Učiteľka celým svojím telom i dušou, ktorá ako skvelá matematička a geografka odchovala niekoľko generácií žiakov našej školy, tak dostala na cestu k príjemným dňom zaslúženého dôchodku darček, ktorý bude navyše aj inšpiráciou pre ďalších našich kolegov kráčajúcich v jej šľapajach. Srdečne gratulujeme, pani učiteľka!

               Fotogaléria

            • Okresné majstrovstvá v súťaži basketbalové zručnosti

            • V ZŠ Lipovej sa 12.5.2022 sa konali „Okresné majstrovstvá v súťaži basketbalové zručnosti“. Zmiešané družstvo dievčat a chlapcov z druhého až štvrtého ročníka statočne a s veľkým nadšením reprezentovali našu školu. Umiestnili sa na krásnom treťom mieste a zaslúžene si odniesli pohár a diplomy. Za Fair Play súťaž ďakujeme týmto žiakom: Matias Kozub – 2.A, Tobiáš Hovaňák – 2.B, Denisa Demečková – 2.C, Kristián Zavačan, Dávid Dobranský, Oliver Palkovič – 3.C, Lea Omastova – 3.D, Dominik Plačko, Sofia Nováková, Filip Palkovič – 4.A, Sára Štepitová, Tatiana Kukurová – 4.D.

              Srdečne blahoželáme!

              Fotogaléria

            • IQ olympiáda

            • 13.5 sa v priestroch UPJŠ konalo regionálne kolo IQ olympiády kde sa stretlo 80 najlepších žiakov zo škoských kôl v košickom a prešovskom kraji. Z našej školy sa tam zúčastnili Lenka Novákova a Carlota da Cruz z 9.A a Adam Klein zo 7.A. Najviac sa darilo Lenke, ktorá skončila na výbornom 10. mieste a postúpila na celoštátne kolo, ktoré bude na Trenčianskom hrade.

              Fotogaléria 

            • Projekt – Báseň pre Františka

            • Katolícke pedagogické a katechetické centrum z príležitosti návštevy pápeža Františka na Slovensku vyhlásilo projekt Báseň pre Františka, do ktorého sa zapojili žiaci základných škôl. Výsledkom je zbierka literárnych a výtvarných prác, ktorá vyšla v knižnom vydaní. Na ďakovnej púti Slovákov 30.apríla 2022 počas audiencie pre slovenských pútnikov si z rúk biskupa Jána Kuboša Svätý Otec prevzal knihu Báseň pre Františka. Spoluautorom tejto knihy je Tobias Kuda 7.C trieda. Za jeho báseň mu KPKC udelilo diplom a certifikát. Ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

            • Exkurzia v Martine

            • Dňa 11.5.2022 sa pre žiakov ôsmych tried uskutočnila literárno-dejepisná exkurzia do Martina. Ôsmaci mali možnosť navštíviť Slovenskú národnú knižnicu, v ktorej sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií z histórie Matice slovenskej i z činnosti samotnej knižnice a absolvovali prednášku o historických knihách a tlačiach. Po prechádzke historickým centrom mesta sa žiaci presunuli na komentovanú prehliadku Národného cintorína, v rámci ktorej sa mohli dozvedieť viac o životných osudoch našich známych národných dejateľov. Po peknom slnečnom dni sa v podvečerných hodinách vrátili domov s konštatovaním, že exkurzia bola po kovidovom období príjemným spestrením ich každodenných školských povinností. 

              Fotogaléria

            • Šaliansky Maťko - krajské kolo

            • Dňa 29.4.2022 sa v Košiciach uskutočnilo krajské kolo súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko. Náš okres i našu školu reprezentovala žiačka Dorota Beťková zo 6.A triedy, ktorá vo svojej kategórii získala Čestné uznanie. Blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalších prednesových súťažiach. 

              Fotogaléria

            • Logická olympiáda

            • Finálové kolo už 10. ročníka Logickej olympiády sa uskutočnilo 25. apríla a zúčastnilo sa ho 84 intelektovo nadaných žiakov z celého Slovenska v kategórii A a 86 v kategórii B. Z celkového počtu 170 súťažiacich bolo 124 chlapcov a 46 dievčat. Ide o intelektovo nadaných žiakov postupujúcich zo školských kôl súťaže, v ktorých bolo tento rok celkovo zaregistrovaných 2271 žiakov. Súťažiaci preverili svoje schopnosti v riešení úloh zameraných na logický, matematický a priestorový úsudok a verbálne myslenie. Na vypracovanie 20 súťažných úloh mali žiaci 90 minút. Našu školu reprezentovali Lenka Nováková a Damián Kvasňák za 2. stupeň a Jakub Rosenberger a Dávid Burčík za 1. stupeň. Tí mladší získali cenné skúsenosti a tí starší sa nestratili a patrili medzi úspešných riešiteľov. Ďakujeme za reprezentáciu školy.
               

            • „Mc Donald Cup“ – okresné majstrovstvá vo futbale žiakov ZŠ

            • Dňa 2.5. 2022 sa konalo základné kolo v minifutbale základných škôl „Mc Donald Cup“  v škole Zd. Nejedlého SNV, kde naši  žiaci vyhrali všetky zápasy a zabezpečili si postup na okresné majstrovstvá v minifutbale žiakov ZŠ.  Okresné kolo  sa konalo  4.5. 2022 v ZŠ Komenského Smižany a tam si už žiaci zahrali s víťazmi  základných kôl. Svojou  bojovnosťou  a húževnatosťou  obsadili zaslúžené 1. miesto.
              Našu školu reprezentovali: 4.A - Tobias  Comba, Filip Palkovič, Tomáš Uhliar, Alexia Bebjaková, 4.B – Peter Košalko, 4.C – Timotej Frankovič, 4.D – Benjamín Biacovský, Damián Kristev, Táňa Demečková, 3.C – Oliver Palkovič, 3.D – Filip Vrábeľ, 2.A – Tony Retter
              Srdečne blahoželáme a držíme palce v krajskom kole.

              Fotogaléria

            • Slávik Slovenska 2022- obvod

            • Odam še ňeodam, i doma še pridam.
              Ja svojej maceri čežko robic ňedam.

              [:Na gambočki kupca mala a na líčka maľara,
              čom by ja še Bože hore ňetrimala.:] ♪
              Dňa 28.04.2022 sa uskutočnilo obvodné kolo súťaže Slávik Slovenska 2022. Tento 30. ročník celoštátnej speváckej súťaže detí a mládeže v interpretácii ľudovej piesne reprezentovali i naše žiačky: Pavla Pružinská z 3.B a Sophia Hudáková zo 7.B. Žiačky zaspievali jednu nimi vybranú skladbu a jednu skladbu zo spevníčka. Napriek náročnej organizácii počas posledných rokov, boli všetci účastníci súťaže na vysokej úrovni. Medzi nimi aj naše dievčatá, ktoré sa, bohužiaľ, neumiestnili na prvých troch miestach, no pevne verím, že radosť zo spievania ľudových piesní je jednou z vecí, ktorá v nich bude pretrvávať naďalej. Tešíme sa na ďalší ročník súťaže!

              Fotogaléria

            • Také divadlo sme tu ešte nemali!

            • Unikátna divadelná maringotka ťahaná konským záprahom... presne tak pricestovalo do našej školy Drevené divadlo, aby jeho herci deťom z ŠKD zahrali marionetovými bábkami predstavenia Čert a Kača. Pod holým nebom a s drevenými bábkami tak, ako sa hrávalo pred mnohými rokmi či storočiami. Predstavenie bolo viac než len divadlo. Bolo pripomienkou zašlých dôb. Pobavilo, no najmä inšpirovalo deti. Po dlhej pandémii si to naozaj užili. A všetko to zachytili aj kamery RTVS. Naše fotky zasa ponúkame vo fotogalérii.

            • Zber papiera a tetrapakov

            • Milí rodičia a žiaci, od 9.5.2022 do 11.5.2022 (pondelok - streda) sa uskutoční zber papiera a tetrapakov v čase od 14.00 hod. do 16.00 hod. Tetrapaky je potrebné mať spočítané. Ak máte väčšie množstvo papiera, veľmi nám pomôže, ak ho v uvedené dni odveziete priamo na zberný dvor Brantner Nova, Sadová ul. Potvrdenie odovzdá žiak triednemu učiteľovi.Teší sa na Vás Zelená škola.

            • Okresné kolo Biologickej olympiády D

            • Dňa 21.4.2022 sa na ZŠ Komenského v Spišskej Novej Vsi uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády D kategórie. V teoreticko-praktickej časti dosiahli vynikajúce umiestnenie žiaci 7.A triedy. Martin Kokoruďa obsadil 1. miesto a Alex Szilvási 4. miesto.Srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.